KABEL PUSHDOWN REP  

Kabel pushdown med rep är en utmärkt tricepsövning för dig som verkligen vill trötta tricpes ordentligt.  

Triceps är överkroppens största muskel och bör därför få den uppmärksamhet den förtjänar. Ett effektivt sätt att säkerställa detta är att avsluta träningspasset med en enkel tricepsövning som kabel pushdown med rephandtag. Övningen utförs i stående med en kabelhiss och med rätt teknik kommer du kunna krama ur den sista repetitionen ur dina triceps. Kabel pushdown är en enkel övning att utföra men tränar framför allt två av triceps tre huvuden. Det långa huvudet, som fäster in på skulderbladet och även extenderar i axelleden, kommer inte aktiveras optimalt eftersom det arbetar i ett förkortat läge, så kallad aktiv insufficiens.


SÅ GÖR DU  

Stå upprätt eller lätt framåtlutad med lätt böjda ben och ansiktet vänt mot kabelhissen. Greppa tag i repet med tummarna pekandes uppåt. Positionera armbågarna intill kroppen och händerna intill varandra. Dra ner repet genom att sträcka ut armbågarna. Samtidigt som du sträcker ut armbågarna förs händerna något isär och underarmarna proneras så tummarna pekar snett mot varandra i bottenläget. Återgå därefter till utgångspositionen i en kontrollerad rörelse. Se till att hålla armbågarna fixerade intill kroppen genom hela rörelsen. 


KLASSIFICERING  

Typ av övning: Isolationsövning

Rörelseled: Armbågsleden

Typ av rörelse: Armbågsextension


TIPS  

Tänk på att det är triceps som ska utföra arbetet i rörelsen. Se därför till att hålla armbågarna i samma position genom hela rörelsen. Ett vanligt misstag är att man använder en för tung vikt vilket bland annat gör att armbågarna flyttas ut från kroppen för att bland annat latsen ska kunna hjälpa till i rörelsen. 

Se till att du inte står för nära kabelhissen så vajern tar i ansiktet eller kroppen när du utför övningen. Står du för nära kabelhissen är det även lätt att triceps kopplas ur i toppläget när armbågarna är maximalt böjda.

Ett tips för att bibehålla aktiveringen av triceps under större del av utförandet är att stå lätt framåtlutad med armbågarna något framför kroppen. På så sätt kommer triceps långa huvud hamna i ett något mer fördelaktigt läge samtidigt som du undviker att låren är i vägen när du ska sträcka ut armbågarna i bottenläget. Ett vanligt misstag är att överkroppen bara lutas fram i bottenläget för att kunna sträcka ut armbågarna ordentligt, vilket ofta beror på att vikten är för tung.


VARIANT 

Övningen kan utföras med rep alternativt rak stång eller vinklad stång.

RELATERADE ÖVNINGAR 


MUSKLER 

Agonister

  • Triceps brachii
Bra produkter för övningen: Triceps pushdown med rep
+ 4 varianter
+ 4 varianter
8 recensioner
199 kr
Köp
Köp
Toppsäljare
+ 26 varianter
Toppsäljare
+ 26 varianter
1064 recensioner
269 kr
Köp
Köp
PRISVÄRD
40%
587 kr
Lägsta pris 979 kr (-40%)
Lägsta pris 979 kr (-40%)
Toppsäljare
+ 5 varianter
Toppsäljare
+ 5 varianter
52 recensioner
109 kr
Köp
Köp