Antioxidanter

Antioxidanter är en grupp ämnen där bland annat flera vitaminer ingår. Exempel på kraftfulla antioxidanter är C-vitamin, E-vitamin och selen. Ännu fler återfinns naturlig...

Antioxidanter är en grupp ämnen där bland annat flera vitaminer ingår. Exempel på kraftfulla antioxidanter är C-vitamin, E-vitamin och selen. Ännu fler återfinns naturligt i frukt och grönsaker. Antioxidanter förhindrar bildning av och skadeverkan från fria radikaler, ämnen som vid för höga halter kan leda till oxidativ stress. De fria radikalerna kan dock bekämpas med antioxidanter som därmed utgör kroppens försvar mot detta. Kroppens egenproduktion av antioxidanter måste kompletteras med antioxidanter från födan.

Läs mer

Antioxidanter är naturliga ämnen som skyddar kroppens celler mot fria radikaler. Kroppen kan inte producera tillräckligt med oxidanter på egen hand, utan vi måste få i oss detta genom kosten. Hos Gymgrossisten hittar du kosttillskott med oxidanter som kan användas som ett utmärkt komplement till dina dagliga måltider.

Vad är antioxidanter?

Antioxidanter är en grupp ämnen som förhindrar den cellnedbrytning som fria radikaler medför. Dessa reaktiva ämnen bildas när vi andas och syret omsätts. Människan behöver fria radikaler i låga halter. Halterna av fria radikaler kan bli för höga vid sjukdom eller hård fysisk ansträngning. När detta sker uppkommer oxidativ stress som skadar kroppens celler och vävnader. Antioxidanterna finns naturligt i vitaminer, mineraler och spårämnen. E vitamin, C vitamin och selen anses vara kraftfulla antioxidanter. De förstärker kroppens egna skydd mot de fria radikalerna. Antioxidanter tas som ett komplement till den vanliga födan, ofta i form av kapslar eller tabletter. Hos Gymgrossisten har vi samlat produkter som passar dig som tränar mycket eller helt enkelt eftersöker en hälsosam livsstil.

Kroppen behöver antioxidanter

Antioxidanter är ett samlingsnamn för flera olika naturliga ämnen som bland annars finns i frukt, bär, och fisk. Kroppen behöver ett intag av dessa ämnen för att hantera oxidativ stress. Det finns flera anledningar till att säkerställa att man får i sig tillräckligt med antioxidanter. Ett överskott av fria radikaler tros kunna skynda på åldrandet och ge upphov till olika sjukdomar. När vi får i oss ämnen om betakaroten och och vitamin C hjälper vi kroppen att balansera överskottet av fria radikaler och minska den oxidativa stressen. Antioxidanter i form av kapslar är ett komplement till den dagliga kosten. Här hittar du ett stort och specialiserat utbud av kosttillskott från med olika koncentration av vitaminer och mineraler.

Dölj