Träningsställningar

För de flesta är en träningsställning en självklar del i valet av gymutrustning till hemmagymmet. Träningsställning är ett brett begrepp för en mängd varianter i olika ut...

För de flesta är en träningsställning en självklar del i valet av gymutrustning till hemmagymmet. Träningsställning är ett brett begrepp för en mängd varianter i olika utföranden som kan användas för olika träningsändamål. Oavsett om det är en skivstångsställning för tyngdlyftning du är ute efter, en ribbstol som kan användas av hela familjen eller ett hjälpmedel i rehabilitering har vi ställningen för dig.

Läs mer

Säker träning med skivstångsställning

Att lyfta tungt med skivstång kräver en ställning för avlastning för att undvika onödiga risker eller skador. En skivstångsställning kan även bidra till att du kan lyfta tyngre i och med att du får tyngden från önskat startläge för din övning och slipper häva upp stången dit för att kunna köra igång.

Är ställningen tillräckligt avancerad med säkerhetssystem blir den som en form av skyddsnät när du utför basövningar som exempelvis bänkpress och knäböj. Detta kan vara extra viktigt att ta i beaktning om du ofta tränar själv. Ett par säkerhetsarmar ställs in i lämplig höjd och skulle du råka göra bort dig genom att lasta på mer vikt än du sen klarar av finns de där för att skydda dig. Och du slipper riskera att fastna under allt för tunga vikter.

Träningsställningar för olika tillfällen

Beroende på vilken träningsform eller övning du ska utföra finns det olika typer av ställningar.

På Gymgrossisten har vi samlat ett brett sortiment. För att veta vilken träningsställning som passar har vi listat några av de vanligaste nedan:

Half Rack – Denna typ av skivstångsställning kan ses som en halv bur som är försedd med små hål där du kan haka i J-hooks och säkerhetsarmar i lämplig höjd. En del half-racks ger även möjlighet att utöva pull-ups och chins och har ibland vikthäng. Fördelen med denna ställning är att den är trygg genom sin robusta konstruktion och att den har säkerhetsarmar (vilket enklare skivstångsställningar oftast inte har). Utformningen av ställningen och att den är så öppen gör att du får relativt fri rörelse.

Power Rack – Denna mångsidiga ställning liknar nästintill en bur med sin rektangulära stålkonstruktion. Den robusta typen av lyftarställning är väldigt stadig vilket gör att den passar vid tunga lyft men där du även kan få till ett bra träningspass baserat på enbart din kroppsvikt. Sidorna av ställningen har vanligtvis säkerhetsfunktioner för trygg träning med skivstång och den innehar ofta funktioner som erbjuder stor träningsvariation. Sammanfattningsvis är denna typ av ställning en knäböjsställning, bänkpress ställning, skivstång ställning allt-i-ett där även chin-ups, pull ups samt träning med gummiband (och mycket mer) kan utföras. Detta är den säkraste typen av ställning och har oftast en hög maxbelastning.

Squat Rack – En fristående ställning för enklare övningar med skivstång. Klassiska övningar som kan utföras är bl.a. rodd, axelpress, knäböj och bänkpress. Ställningen kommer i en mängd olika storlekar och former men består vanligtvis utav två vertikala stänger med en sammanfogad horisontell stång. Fördelen med denna ställning är att den tar mindre plats, dock har den en lägre maxbelastning mot vad en fastmonterad ställning har.

Med en ordentlig skivstång, skivstångsställning och träningsbänk ger du dig själv möjligheten att ta dig långt med din träning!

Dölj
Filtrera sortiment
Återställ allt

Varumärken

Typ av Ställningar

Avbryt
Använd filter
Prisvärd
6.999 kr
Lägsta pris 6.999 kr
Lägsta pris 6.999 kr