Viktvästar

För att ytterligare utmana dig i din träning så är viktvästar ett utmärkt redskap. Idag är vissa av västarna så slimmade, att det nästan inte syns att det är en träningsv...

För att ytterligare utmana dig i din träning så är viktvästar ett utmärkt redskap. Idag är vissa av västarna så slimmade, att det nästan inte syns att det är en träningsväst, när du har den på dig.

Läs mer

Ett bra sätt att maximera dina träningsresultat på ett för kroppen skonsamt sätt är att använda viktvästar. Genom att ha på dig en sådan ökar du tillfälligt din kroppsvikt, vilket ger en ökad träningseffekt, och du kan fortsätta med den träningsteknik du kan och trivs med.

Träna med viktväst

För tuff träning som tar dig riktigt långt finns det en hel del grymma redskap. Öka vikten och pusha dig själv längre med exempelvis en viktväst. När du gör dina övningar i viktvästen ökar utmaningen ordentligt. Västen ger extra belastning men du behåller fortfarande träningsformens fördelar såsom kroppsmedvetenhet, närvaro och kroppskontroll. Du kan anpassa antalet viktpåsar efter den nivå du befinner dig på så att du kan få ut det mesta av din träning. Träning med väst är ett perfekt sätt för dig som vill ta din kroppsviktsträning till nästa nivå.

Öka prestationen med viktvästar

Viktvästar har blivit vanligt i träning som löpning och crossfit även om västen naturligtvis även kan användas i all typ av motion. Västen gör att du kan utmana dig själv, jobba lite hårdare, tyngre och snabbare för att prestera maximalt. Dagens viktvästar, som finns i många varianter, är ofta slimmade. Det gör dem väldigt bekväma och påverkar inte nämnvärt rörelse och flexibilitet. Den som vill utmana sig själv kör kanske både pull-ups och chin-ups med viktvästen på. Den ökade tyngden ger dina muskel en större belastning och en mer effektiv träning. För att minimera skaderisken kan du börja med lättare vikter och köra övningar där du är säker på tekniken för att sedan utmana dig själv med tyngre vikt och andra övningar eller träningsformer.

Flexibla viktvästar som enkelt anpassas efter din kroppsvikt och träning

Gymgrossisten har ett brett utbud av viktvästar, till exempel Viktväst Master 20 kilo, en väst som passar funktionell träning på grund av dess stabila passform. B.C Viktväst 10/20 kg från Master Fitness är en annan av våra högkvalitativa träningsvästar, som många anser vara en av de bästa viktvästarna för funktionell styrka och crossfit. Detta för västens stabila axelvaddering samt de två starka remmar som spännes runt överkroppen. Notera att den kommer utan vikter men med fack för upp till 18 tyngder. Tillhörande viktpaket på 10 eller 20 kilo säljs separat. För den som direkt vill in och köra tungt är en OMPU väst på upp till 30 kg ett perfekt val. Tyngden justerar du enkelt själv efter din kroppsvikt.

Dölj
Filtrera sortiment
Återställ allt
Avbryt
Använd filter
Toppsäljare
1.799 kr
1.799 kr
999 kr
15%
1.869 kr
2.197 kr
Köp Köp
1.199 kr
599 kr
2.299 kr
949 kr
15%
1.359 kr
1.598 kr
Köp Köp
1.999 kr
949 kr
Toppsäljare
20%
1.590 kr
1.988 kr
Köp Köp
599 kr
20%
1.229 kr
1.539 kr
Köp Köp
1.999 kr
1.999 kr
499 kr
1.299 kr
1.799 kr