Viktvästar

Ett bra sätt att maximera dina träningsresultat på ett för kroppen skonsamt sätt är att använda viktvästar. Genom att ha på dig en sådan ökar du tillfälligt din kroppsvik...

Ett bra sätt att maximera dina träningsresultat på ett för kroppen skonsamt sätt är att använda viktvästar. Genom att ha på dig en sådan ökar du tillfälligt din kroppsvikt, vilket ger en ökad träningseffekt, och du kan fortsätta med den träningsteknik du kan och trivs med.

Läs mer

Träna med viktväst

För tuff träning som tar dig riktigt långt finns det en hel del grymma redskap. Öka vikten och pusha dig själv längre med exempelvis en viktväst. När du gör dina övningar i viktvästen ökar utmaningen ordentligt. Västen ger extra belastning men du behåller fortfarande träningsformens fördelar såsom kroppsmedvetenhet, närvaro och kroppskontroll.

Du kan anpassa antalet viktpåsar efter den nivå du befinner dig på så att du kan få ut det mesta av din träning. Träning med väst är ett perfekt sätt för dig som vill ta din kroppsviktsträning till nästa nivå.

Öka prestationen med viktvästar

Viktvästar har blivit vanligt i träning som löpning och crossfit även om västen naturligtvis även kan användas i all typ av motion. Västen gör att du kan utmana dig själv, jobba lite hårdare, tyngre och snabbare för att prestera maximalt. Dagens viktvästar, som finns i många varianter, är ofta slimmade. Det gör dem väldigt bekväma och påverkar inte nämnvärt rörelse och flexibilitet.

Den som vill utmana sig själv kör kanske både pull-ups och chin-ups med viktvästen på. Den ökade tyngden ger dina muskel en större belastning och en mer effektiv träning. För att minimera skaderisken kan du börja med lättare vikter och köra övningar där du är säker på tekniken för att sedan utmana dig själv med tyngre vikt och andra övningar eller träningsformer.

Dölj
Toppsäljare
20%
Toppsäljare
20%
3 recensioner
1.590 kr
1.988 kr
Bevaka
Bevaka
Toppsäljare
Toppsäljare
31 recensioner
1.799 kr