CLA

CLA står för Conjugated Linoleic Acid eller konjugerad linolsyra på svenska. Det finns ett stort antal olika fettsyror och dessa delas in i många olika grupper och katego...

CLA står för Conjugated Linoleic Acid eller konjugerad linolsyra på svenska. Det finns ett stort antal olika fettsyror och dessa delas in i många olika grupper och kategorier. CLA är ett fett som tillhör flera av dessa grupper och kategorier. CLA hör först och främst till Omega-6 familjen av fettsyror och är därför även ett fleromättat fett.

Läs mer

Varför använda CLA? 

CLA har funnits länge på marknaden och är ett mycket populärt kosttillskott inom produktkategorin fettförbränning men även inom kategorin muskelökare. CLA är ett intressant tillskott som kan användas under såväl en viktökningsfas som under en diet.

CLA är idag därför ett tillskott som många atleter väljer att lägga till sin bulk såväl som diet då det passar utmärkt till båda målsättningarna. De flesta CLA-produkter kommer i form av kapslar och är därför lätta att använda. CLA fungerar även utmärkt som komplement till andra kosttillskott och är därför enkelt att lägga till i kosttillskottsplanen.    

CLA i mjölk och kött 

CLA är en fettsyra som finns i maten vi äter och då framförallt i komjölk och nötkött. Även om vissa livsmedel innehåller fettsyran så är det i kraftigt varierande mängder. Mängden CLA mjölk innehåller varierar bland annat med vilken föda kon äter.

En gräsuppfödd ko producerar en mjölk med högre halt CLA än en ko som primärt lever på foder. Det går därför inte att förlita sig på livsmedel om målet är att få i sig CLA i exakta mängder utan då krävs det ett tillskott. 

Tistelolja och CLA 

För dig som är intresserad av CLA och dess egenskaper så är ett kosttillskott idag den enda vägen att säkerställa ett exakt och högt intag av dessa fettsyror. CLA kan utvinnas från flera olika källor men tistel tillhör en av de vanligaste.

CLA är ett fett som är flytande i rumstemperatur och som inte smakar så gott, därför kommer de flesta produkterna med CLA i form av kapslar.  

Gymgrossisten erbjuder ett brett sortiment av högkvalitativa kapslar från olika producenter. Olika tillverkare kan använda olika råvaror för att utvinna oljan och kapslarna innehåller även olika mängd CLA. Standarddosering är 1 000 – 3 000 mg per dag. Använder du mer än 1 000 mg dagligen så är rekommendationen att intaget sprids ut över dagen.

Dölj
Filtrera sortiment
Återställ allt

Varumärken

Avbryt
Använd filter
SPRING SALE
Prisvärd
134 kr
Lägsta pris 134 kr
Lägsta pris 134 kr
SPRING SALE
30%
139 kr
Lägsta pris 199 kr (-30%)
Lägsta pris 199 kr (-30%)
SPRING SALE
30%
132 kr
Lägsta pris 189 kr (-30%)
Lägsta pris 189 kr (-30%)
SPRING SALE
20%
271 kr
Lägsta pris 339 kr (-20%)
Lägsta pris 339 kr (-20%)