0
0

Hej! Just nu får du upp till 300 kr extra rabatt med rabattkod! Klicka här >>

Vassleprotein

Vassle, eller Whey är en proteinkälla som finns naturligt i mjölk. Om man jämför kvaliteten hos olika proteinslag räknas whey till ett av de främsta, något som visar sig ... Vassle, eller Whey är en proteinkälla som finns naturligt i mjölk. Om man jämför kvaliteten hos olika proteinslag räknas whey till ett av de främsta, något som visar sig i dess höga biologiska värde. Anledningen till detta beror på att whey har en god sammansättning av de aminosyror som kroppens muskler och vävnader behöver för bästa uppbyggnad. Vassle är ett snabbt protein vilket betyder att det tas upp på en gång av musklerna. Det förekommer tre olika sorters vassle i proteinpulver på kosttillskottsmarknaden, koncentrat, isolat och hydrolisat. Till följd av en noggrannare och något mer tidskrävande förädlingsprocess har isolatbaserade och hydroliserade produkter en högre koncentration protein och en lägre fett- och laktoshalt. Läs mer

Vassleprotein, på engelska benämnt som whey protein, är en mjölkbaserad proteinkälla som tillsammans med kasein utgör ett av de huvudsakliga proteinerna i mjölk. Vassleprotein i pulverform framställs från en restprodukt vid osttillverkning som kallas vassle. I urskilliga steg filtreras vasslen på kvarvarande kolhydrater, mineraler och fetter till det att produkten har en tillfredställande proteinkoncentration. 

Vassleprotein är effektivt 

Den mest fundamentala punkten för ett kosttillskott, eller vilken produkt som helst egentligen, är att det ska uppfylla den funktion det utlovas uppfylla. Vassleprotein är en perfekt proteinkälla för att ge muskeluppbyggnad och återhämtning en skjuts efter träningspassen. Detta tack vare dess snabba upptag och höga innehåll av essentiella aminosyror. 

Ett ofta upprepat mantra är ”Vanlig mat kommer alltid vara bättre”, men sett enbart till proteinkvaliteten stämmer inte det. Med hänseende till en ökad muskeluppbyggnad är vassle lika bra, i många fall bättre, som protein från vanlig mat. Sen har mat – med reservation för att ”mat” är en väldigt bred beskrivning – såklart en uppsjö av andra fördelar.  

Viktigt både för att bygga muskler och fettförbränning

Protein är den enskilt viktigaste beståndsdelen för din kropp för att bygga muskler.  
Som tumregel brukar man räkna med att kroppen varje dag behöver 2 gram protein per kilo kroppsvikt för optimal uppbyggnad.  

Vid diet eller önskad viktnedgång behöver man också bibehålla ett högt proteinintag. Detta för att kroppen skall ta energi från rätt källor. Missar man proteinintaget vid viktnedgång kommer kroppen att förbränna muskler istället för önskat fett.  

Enkelt 

Att ta med sig vassleprotein till gymmet är simpelt. En förberedd shaker tar minimalt med utrymme och oblandad vassle håller sig bra i rumstemperatur under en lång tid. En shaker med vassleprotein kräver dessutom ingen förberedelse. Bara öppna proteinpåsen, fyll shakern, stäng den och lägg ner shakern i träningsväskan.  

Vassleprotein är billigt 

Priset är en punkt som nämns alldeles för sällan när man pratar om vassleproteintillskott. Faktum är att vassleprotein är en av de i särklass billigaste proteinkällorna sett till pris per gram protein. 

Det finns i kosttillskottsammanhang tre olika former av vassleprotein: 

Vassleproteinkoncentrat 

Ett koncentrat är ett vassleprotein som vanligtvis har en proteinkoncentration på 50–80 %. Lämpar sig bra till de tillfällen du vill ha snabb tillförsel av protein till musklerna, och fungerar därför optimalt efter träning eller på morgonen. Du kan även använda det mellan måltider för att öka ditt proteinintag över dagen. 
Ett populärt vasslekoncentrat är Whey-80.

Vassleproteinisolat 

Ett isolat genomgår en noggrannare filtreringsprocess är traditionella koncentratpulver, vilket ger ett protein med en lägre andel kolhydrater och fett samt en proteinhalt på upp emot 85–90 % och med en väldigt låg laktoshalt. Proteinet når ut snabbare till musklerna och för att påbörja muskeluppbyggnaden. 
Ett populärt vassleisolat är Whey-100.

Hydrolyserat vassleprotein 

Ett hydrolysat är den mest avancerade formen av vassleprotein. Här har långa kedjor av aminosyror brutits ner till mindre beståndsdelar så att kroppen inte behöver ödsla tid på spjälkning. Det medför ett omedelbart upptag som är betydligt snabbare än övrigt vassleprotein. 
Ett populärt hydrolisat är Ultimate Hydro Whey.
 

Blandprotein Vassle är proteinpulver bestående av två eller flera av ovanstående vassleformer. Ett populärt protein i denna kategori är Gold Standard 100% Whey från Optimum Nutrition.

Dölj
Filtrera sortiment
Återställ allt

Varumärken

Smak

Vikt

Typ av Vassleprotein

Avbryt
Använd filter
Toppsäljare
10%
645 kr
716 kr
Köp Köp
659 kr
Köp Köp
Toppsäljare
269 kr
Köp Köp
Toppsäljare
329 kr
Köp Köp
Toppsäljare
27%
679 kr
928 kr
Köp Köp
Toppsäljare
179 kr
Köp Köp
Toppsäljare
629 kr
Köp Köp
159 kr
Köp Köp
674 kr
Köp Köp
362 kr
Köp Köp
259 kr
Köp Köp
14%
629 kr
728 kr
Köp Köp
14%
629 kr
728 kr
Köp Köp
549 kr
Köp Köp
265 kr
Köp Köp
Toppsäljare
349 kr
Köp Köp
Toppsäljare
949 kr
Köp Köp
Toppsäljare
239 kr
Köp Köp
449 kr
Köp Köp
9%
979 kr
1.076 kr
Köp Köp
20%
359 kr
449 kr
Köp Köp
199 kr
Köp Köp
149 kr
Köp Köp
23%
999 kr
1.298 kr
Köp Köp
25%
675 kr
898 kr
Köp Köp
Toppsäljare
229 kr
Köp Köp
225 kr
Köp Köp
899 kr
Köp Köp
179 kr
Köp Köp
449 kr
Köp Köp
499 kr
Köp Köp
699 kr
Köp Köp
329 kr
Köp Köp
699 kr
Köp Köp
389 kr
Köp Köp
349 kr
Köp Köp