Kollagen

Kollagen är en sorts protein som kommer i flera olika former och varianter men gemensamt för samtliga är att de är tuffa och sega. Kollagen är ett tätt sammanpackat prote...

Kollagen är en sorts protein som kommer i flera olika former och varianter men gemensamt för samtliga är att de är tuffa och sega. Kollagen är ett tätt sammanpackat protein som är konstruerat för tåla mycket. Det är starkt och elastiskt på samma gång vilket gör att kroppen har stor nytta av kollagen.

Läs mer

Kollagen i kroppen 

Kollagen finns nästan överallt i kroppen där det fungerar som ett strukturprotein. Det är till stor del kollagen som ger våra vävnader dess form och fasthet. Detta inkluderar bland annat våra organ och huden. Kollagen finns även i skelettet och är viktigt för våra tänder. Kollagen är även den primära byggstenen för brosk och utgör därför en stor andel av vävnaden i leder.  

Kollagen i mat 

Kollagen finns bara i animalier, alltså livsmedel från djurriket. Växter har löst samma problem med sin struktur med andra ämnen som cellulosa. Då kollagen är ett tätt sammanpackat protein så har enzymerna i tunntarmen svårt att komma åt och bryta ner kollagenet i maten vi äter.

Ett sätt att underlätta för kroppen är med långkok. Att låta kött sjuda under lång tid på låg värme bryter till slut ner kollagenet men det är inte praktiskt att alltid använda sig av långkok om man vill öka intaget av kollagen. 

Ett tillskott är det smidigaste valet 

Med ett tillskott så kan du alltid ha kollagen tillgängligt utan besväret med långa matlagningstider. Kollagen i tillskott är nästan alltid hydrolyserat. Detta betyder att kollagenet redan är nedbrutet i kortare bitar och därför är mycket lättare för kroppen att ta upp.

En annan fördel är att hydrolyserat kollagen löser sig bra i vätska vilket göra att du kan blanda det i vatten, juice, smoothies, proteindrinkar och mycket mer.  

Det finns ett stort antal produkter med kollagen hos Gymgrossisten. Dessa produkter innehåller olika typer av kollagen, de innehåller ibland även fler ingredienser som vitamin C som bidrar till normal bildning av kollagen. Andra innehåller endast rent kollagen. Hos Gymgrossisten så hittar du en kollagenprodukt som passar just dig.  

Dölj
Filtrera sortiment
Återställ allt

Varumärken

Form

Avbryt
Använd filter
+ 1 variant
199 kr
Köp
Köp
+ 1 variant
319 kr
Köp
Köp
+ 1 variant
+ 1 variant
Elit Nutrition
299 kr
Köp
Köp
Toppsäljare
259 kr