Ris, pasta & nudlar

Ris, pasta, nudlar och gryn är livsmedel som för det mesta finns hemma i de flesta hushåll. Det är mycket bra basvaror som kan användas på många olika sätt och används fl...

Ris, pasta, nudlar och gryn är livsmedel som för det mesta finns hemma i de flesta hushåll. Det är mycket bra basvaror som kan användas på många olika sätt och används flitigt i diverse maträtter. Förutom de traditionella råvarorna finns det numera även produkter med alternativt innehåll. Exempelvis finns det pasta som är anpassat för dig med glutenintolerans och det finns även lågkolhydratalternativ för dig som vill undvika kolhydrater. I denna kategori finner du det mesta inom varuområdet ris, pasta, nudlar och gryn!

Läs mer

Många lågkalori basprodukter

Det finns numera ett stort och varierat utbud av livsmedel med lågt kolhydrat-och kaloriinnehåll. Man kan välja produkter från gröna eller svarta sojabönor och röd eller svart quinoa till exempel. Low carb pasta finns från ett flertal leverantörer och är en bra basprodukt. Det finns även många olika sorters nudlar för dig som vill äta lågkalori nudlar. Äter man en lågkaloridiet är det bra att kombinera med mycket fisk och magert kött så att man säkrar att få i sig allt kroppen behöver för en hälsosam viktminskning.

Populära shirataki produkter

Shirataki är ett annat alternativ för dig som vill undvika allt för mycket kolhydrater i kosten. Själva ordet shirataki kommer från japanskan och betyder vitt vattenfall. Prova gärna shirataki nudlar och shirataki ris som innehåller extremt lite kohydrater. Shiratakiprodukter tillverkas av konjaksrot och innehåller endast 0,4 % kolhydrater och ca 8 kcal/100 gram. Dessa produkter passar alldeles utmärkt för dig som håller en low carb-diet och samtidigt drar in på kaloriintaget. Shirataki passar alldeles utmärkt till olika wokrätter, köttfärssåser och fiskrätter. Shirataki produkterna är vita som glas men går att färga med t ex paprikapulver om man vill det.

Basvaror som passar olika diet behov

Nu för tiden har ju många människor problem med olika intoleranser. Det kan till exempel röra sig om glutenintolerans som är väldigt vanligt. Är man allergisk mot gluten bör man välja att äta livsmedel som är glutenfritt och det finns många bra basvaror att välja mellan. Väljer man också att äta lågkolhydratalternativ så finns diet nudlar tillgängligt. Dessa finns både med gluten och även glutenfritt för dig som är intolerant. Det är alltså enkelt att äta en low carb diet även om man är glutenintolerant.

Dölj
Toppsäljare
41%
17 kr
29 kr
60%
185 kr
464 kr
Köp Köp
57%
57%
Star Nutrition
199 kr
464 kr
Köp Köp
34%
229 kr
348 kr
Köp Köp
229 kr
29 kr
49 kr
29 kr
29 kr
59 kr
26 kr
30 kr
25 kr
63 kr
66 kr
34%
34%
Star Nutrition
19 kr
29 kr
35 kr
35 kr
49 kr
68 kr
219 kr