0
0

GET STARTED 2021
Se alla deals här >>

Magnesium

Magnesium är kroppens viktigaste mineral. Det är ett grundämne som är viktigt för benstommen, skelettet, proteinsyntesen och det centrala nervsystemets funktioner. Det in... Magnesium är kroppens viktigaste mineral. Det är ett grundämne som är viktigt för benstommen, skelettet, proteinsyntesen och det centrala nervsystemets funktioner. Det ingår i över 300 metaboliska reaktioner och behövs för hjärtat, musklerna och cellernas funktion. Magnesium styr även upptaget och utnyttjandet av kalcium i kroppen. Magnesium finns i en mindre mängd i de flesta baslivsmedel samt i vårt kranvatten. Magnesiumbrist kan uppstå vid kostrestriktion eller vid vissa sjukdomar och kan bl.a. orsaka benskörhet, migrän, muskelsvaghet, hämmad tillväxt, kramper och sömnsvårigheter. Ett dagligt tillskott av magnesium kan vara ett bra sätt att säkerställa ett adekvat intag. Läs mer

Magnesium är ett mineral som deltar i hundratals metaboliska reaktioner i vår kropp. Magnesium är involverat i allt från DNA-replikation till proteinsyntes, kognitiva funktioner och benhälsa. Magnesium är även involverat i alla processer där kroppen använder energi, bl.a. alla muskelrörelser och nervimpulser. Magnesium i kapslar är att rekommendera efter träning för ett snabbt upptag i kroppen. Hos Gymgrossisten hittar du allt du söker bland kosttillskott.

Vad är magnesium bra för?

Magnesium är en viktig mineral för hjärta, muskler och cellens funktioner. Något som kroppen behöver för att må bra och speciellt vid träning. Har kroppen ett underskott av magnesium kan det på sikt leda till magnesiumbrist, vilket påverkar kroppen och träningen negativt. Det visar sig vanligen genom muskelsvaghet, trötthet och muskelkramper som försvårar både personliga mål och resultat i träningen. Mineralämnet understödjer ett normalt fungerande nervsystem och muskler samt produktion av protein. Gymgrossisten erbjuder ett brett sortiment av olika märken, som alla maximerar både mående och träning. Beroende på vad för slags träning du utför finns det magnesium i olika utföranden som är bra för tunga lyft och som förbättrar greppförmågan. Det finns även magnesium-te för återhämtning som kan intas innan sänggående.

Kroppen behöver magnesium

Magnesium finns bland annat i vårt kranvatten och i de flesta baslivsmedel som vi äter, men ibland är det inte tillräckligt och behöver tillsättas genom antingen tabletter eller flytande. På ett enkelt och smidigt sätt kan man använda sig av kosttillskott för att få ett magnesiumtillskott för att undvika de negativa följder som kan bli vid magnesiumbrist. Magnesium finns både i kapslar och som flytande magnesium beroende på vad man föredrar. Flytande magnesium är lätt för kroppen att ta upp och är ett alternativ för de som inte vill äta i tablettform. Kapslar är ett bra alternativ för att magnesiumet ska kunna komma längre ner i matsmältningen. Gymgrossisten har ett brett utbud av magnesiumkosttillskott, något för allas livsstil.

Dölj
Filtrera sortiment
Återställ allt

Varumärken

Avbryt
Använd filter
Toppsäljare
20%
Toppsäljare
20%

Ultimate Magnesium, 90 caps

Star Nutrition
71,2 kr
89 kr
Köp 2 betala för 1
Köp 2 betala för 1

ZMA Star, 90 caps

Star Nutrition
159 kr
Köp 2 betala för 1
Köp 2 betala för 1

Magnesium, 90 tabs

Star Nutrition
79 kr
30%
30%

Magnesium, 100 caps

Fairing
62,3 kr
89 kr
20%
20%

Magnesium, 100 caps

Vitaprana
79,2 kr
99 kr

Magnesium+ Spinach Extract, 90 caps

Green Nutrition
159 kr

Liquid magnesium, 1000 ml, Orange/Pineapple

Scitec Nutrition
179 kr
29%
29%

Magnesium BIG BUY, 450 caps

Star Nutrition
315 kr
445 kr
Köp Köp
25%
25%

SmartSupps Magnesium, 150 tabs

SmartSupps
66,75 kr
89 kr
30%
30%

GABA te, 200 g

Fairing
139,3 kr
199 kr
25%
25%

100% Pure Magnesium, 90 caps

Delta Nutrition
74,25 kr
99 kr

Magnesium +, 90 caps

Better You
199 kr

Trippel Magnesium, 120 caps

Pureness
219 kr