0
0
0
0

Kreatinblandning

Vad är kreatin? Kreatin är ett av de mest använda och uppskattade kosttillskotten i världen och med tanke på hur bra det fungerar så är det inte så konstigt. Kroppen ... Vad är kreatin? Kreatin är ett av de mest använda och uppskattade kosttillskotten i världen och med tanke på hur bra det fungerar så är det inte så konstigt. Kroppen tillverkar själv kreatin men det finns även i mat och då främst rött kött. Kött innehåller för lite kreatin för att ge någon effekt så ett kosttillskott är ett måste. Kreatin är en fosfatdonator som hjälper kroppen att ladda upp ett ämne som heter ATP. ATP är den första energikällan kroppen använder vid all form av rörelse, även i gymmet. När kroppen har använt ATP så delar kreatinet med sig av fosfat som kroppen använder för att bygga upp ATP igen vilket gör att du orkar träna mer. Läs mer

Vad gör kreatin för träningen? 

Få kosttillskott har undersökts så mycket som kreatin och dess effekter är kända. Att det är så uppskattat av atleter världen över beror på att kreatin ökar arbetskapaciteten vid kortvarig och högintensiv träning så som styrketräning. Effekten märks tydligt genom att det går att genomföra fler repetitioner under de set där det annars går trögt. Kreatin gör dig helt enkelt mer uthållig och starkare.   

Kreatinblandningar 

Det finns många olika former av kreatin från enkla till mycket avancerade. Idag går det att välja rena former som endast innehåller en form av kreatin men allt fler väljer att använda blandningar med flera olika former av kreatin. Tanken är att maximalt utnyttja kreatinets effekter. De flesta kreatinblandningar kommer i form av pulver men det finns även flera i form av kapslar.  

Hur använder man kreatin? 

Kreatin är ett tillskott som ska användas varje dag. Det finns två vanliga sätt att använda kreatin: Samma dosering varje dag från start eller kreatinladdning. Om du använder samma dos varje dag så börja direkt med 3- 5 g och använda detta varje dag. En laddning innebär att man tar totalt 20 g kreatin varje dag, fördelat på 4 – 5 doser, under 5 dagar för att sedan sänka till en underhållsdos på 3 – 5 g dagligen.  

Gymgrossisten har ett stort utbud av produkter med kreatinblandningar för att du ska kunna hitta rätt produkt för just dig.  

Dölj
Filtrera sortiment
Återställ allt

Varumärken

Form

Avbryt
Använd filter
269 kr
199 kr
299 kr
Toppsäljare
289 kr
459 kr
Bevaka Bevaka