Crosstrainer

När det kommer till motion och träning är det viktigt att hitta den träningsform som passar dig bäst, och Crosstrainers är en utav de mest populära träningsmaskinerna på ...

När det kommer till motion och träning är det viktigt att hitta den träningsform som passar dig bäst, och Crosstrainers är en utav de mest populära träningsmaskinerna på marknaden. Det kan vara svårt att hålla sig motiverad året runt vilket gör det extra viktigt att hitta en träningsform du tycker är kul. Många gillar crosstrainer på gymmet och i hemmet just för att de bidrar till en full workout på de stora muskelgrupperna.

Läs mer

Vad innebär Crosstrainer träning?

För den som inte tidigare har tränat på en crosstrainer är det en blandning av trapp- och cykelmaskin samt löpband. Inte bara rör du underkroppen utan det finns även röriga handtag som rör sig i takt med dina trampsteg. På så sätt rör du och aktiverar din överkropp vilket gör att du ungefär får samma effekt som om du skulle powerwalka ute i naturen i rask takt. Maskinen är bra både för de som vill minska i vikt samt de som behöver rehabilitering. Tack vare konstruktionen på maskinen gör det att belastningen på lederna minskar.

Förbränning vid träning

Då det är en såpass kompakt maskin och inte tar någon vidare större plats är det många som köper hem en Crosstrainer för att ha i sitt hem. Storleken tillsammans med att du bränner många kalorier har gjort att maskinen blivit väldigt populär. Trots att maskinen kan skryta med att förbränna mer kalorier än de flesta maskiner och dieter beror förbränningen helt på vilket motstånd du valt. Det finns olika nivåer och motstånd vilket gör att du kan börja lätt för att sedan öka när du kommit upp i kondition.

Välj rätt crosstrainer

Det finns många sorters av crosstrainer ute på marknaden och de alla varierar i pris och märke. Du kan till exempel hitta crosstrainers från märken som Reebok, casall, abilica och Titan Fitness för att nämna några få. När det är dags att köpa en ny maskin kan det därför verka som en djungel att hitta rätt maskin till just dig. Det finns till exempel två typer av crosstrainer där den ena är framdriven medan den andra typen är bakdriven. För att mer förstå skillnaden mellan dessa typer är den framdrivna crosstrainern mer plan vilket minskar belastningen på knäna och den kan liknas vid längdskidåkning. Den maskin som är bakdriven är har en steglängd på ca. 30-40 cm och rör sig mer ovalt. Den här typen av maskin passar för dig som inte vill träna så hårt och maskinen kan liknas vid stavgång då rörelserna är mer långa och intensiva.

Dölj
Filtrera sortiment
Återställ allt
Avbryt
Använd filter
Prisvärd
Prisvärd
0 recensioner
6.499 kr
Lägsta pris 6.499 kr
Lägsta pris 6.499 kr
1.299 kr
+ 1 variant
+ 1 variant
1 recensioner
599 kr
Köp
Köp
6.399 kr
10.799 kr
4.499 kr
25%
7.199 kr
Lägsta pris 9.599 kr (-25%)
Lägsta pris 9.599 kr (-25%)
Prisvärd
3.790 kr
Lägsta pris 3.790 kr
Lägsta pris 3.790 kr
22.999 kr
Prisvärd
7.099 kr
Lägsta pris 7.099 kr
Lägsta pris 7.099 kr