×

Välkomment till Gymgrossisten.com!

0 0,00 kr
 • Fri fraktÖver 499 kr
 • Fri retur
 • Prisgaranti
 • Bonusprodukter

Sections

×

  Beta-alanin

  Beta-alanin är en aminosyra som vanligen ingår i formulan på prestationshöjare av olika slag, och är ett kosttillskott som har blivit mer och mer populärt bland idrottare den senaste tiden. Att just Beta-alanin är återkommande i produkter från den kategorin är ingen slump. Beta-Alanin är nämligen en viktig komponent i bildandet av ämnet karnosin och just karnosin innehar egenskaper som medverkar till en ökad muskeluthållighet. Ett tillskott av Beta-Alanin vid träningen kan alltså verka hjälpande för uthålligheten och du kan träna hårdare utan att behöva avstå träningen på grund av trötta och svidande muskler.

  Vad är Beta-alanin?

  Beta-alanin är en aminosyra som vi behöver för att karnosin nivåerna i musklerna ska vara stabila. Karnosinet dämpar mjölksyran samt ser till att bevara en rätt pH-balans för det maximala muskelarbetet. Ett kosttillskott av Beta-alanin passar utmärkt för dem som tränar regelbundet, eftersom dessa ökar uthålligheten samt minskar även ansamlingar av mjölksyra i musklerna. Fysiska aktiviteter som varar mellan 60-240 sekunder, har visat sig att det är då som Beta-alanin har sin största förmåga till att vara en bra prestationshöjare. Under 60 sekunder så är det dock oklara resultat.

  Vad gör Beta-alanin?

  När man har forskat om beta-alanin så har man kommit fram till att den minskar tröttheten under ett styrkepass eller under en annan träningsaktivitet. Eftersom karnosinet i kroppen avtar med åldern, så kan även de äldre ta detta tillskott då den även förbättrar uthålligheten hos de äldre människorna. Det har gjorts studier som har pågått upp till 12 veckor och som de då kollat på många olika faktorer utan några negativa skiftningar. Men självklart så ska du som alla andra kosttillskott eller mediciner, inte överdosera!

  Beta-alanin kan framkalla ofarliga stickningar i huden

  Beta-alanin har inga speciella symptom men vissa personer säger sig uppleva stickningar i huden som till exempel i ansiktet och händerna, eller att de får hudrodnader. Detta är helt ofarligt och går snabbt över, men effekterna kan ändå upplevas som lite obehagliga och vissa andra gillar att känna av stickningarna. Skulle du känna av dessa symtom så kan du testa att minska din dosering av beta-alanin eftersom effekterna då kan minimeras. Enligt forskning så kan du ta mellan 3,2 gram till 6,4 gram beta-alanin per dag för att öka nivåerna markant, av karosin.

  Läs mer Läs mindre

  Filtrera

  Varumärke
  Visa mer + Visa mindre -
  Användningsområde
  Visa mer + Visa mindre -
  Form
  Visa mer + Visa mindre -
  Storlek
  Visa mer + Visa mindre -
  Användningstillfälle
  Visa mer + Visa mindre -

  6 produkter

  per sida

  6 produkter