Beta-alanin

Ett tillskott av Beta-Alanin vid träningen kan verka hjälpande för uthålligheten och du kan träna hårdare utan att behöva avstå träningen på grund av trötta och svidande ...

Ett tillskott av Beta-Alanin vid träningen kan verka hjälpande för uthålligheten och du kan träna hårdare utan att behöva avstå träningen på grund av trötta och svidande muskler.

Läs mer

Vad är Beta-alanin?

Beta-alanin är en aminosyra som vi behöver för att karnosin nivåerna i musklerna ska vara stabila. Karnosinet dämpar mjölksyran samt ser till att bevara en rätt pH-balans för det maximala muskelarbetet. Ett kosttillskott av Beta-alanin passar utmärkt för dem som tränar regelbundet, eftersom dessa ökar uthålligheten samt minskar även ansamlingar av mjölksyra i musklerna.

Fysiska aktiviteter som varar mellan 60-240 sekunder, har visat sig att det är då som Beta-alanin har sin största förmåga till att vara en bra prestationshöjare. Under 60 sekunder så är det dock oklara resultat.

Vad gör Beta-alanin?

När man har forskat om beta-alanin så har man kommit fram till att den minskar tröttheten under ett styrkepass eller under en annan träningsaktivitet. Eftersom karnosinet i kroppen avtar med åldern, så kan även de äldre ta detta tillskott då den även förbättrar uthålligheten hos de äldre människorna.

Det har gjorts studier som har pågått upp till 12 veckor och som de då kollat på många olika faktorer utan några negativa skiftningar. Men självklart så ska du som alla andra kosttillskott eller mediciner, inte överdosera!

Beta-alanin kan framkalla ofarliga stickningar i huden

Beta-alanin har inga speciella symptom men vissa personer säger sig uppleva stickningar i huden som till exempel i ansiktet och händerna, eller att de får hudrodnader. Detta är helt ofarligt och går snabbt över, men effekterna kan ändå upplevas som lite obehagliga och vissa andra gillar att känna av stickningarna. Skulle du känna av dessa symtom så kan du testa att minska din dosering av beta-alanin eftersom effekterna då kan minimeras.

Enligt forskning så kan du ta mellan 3,2 gram till 6,4 gram beta-alanin per dag för att öka nivåerna markant, av karosin.

Dölj
Filtrera sortiment
Återställ allt

Varumärken

Smak

Avbryt
Använd filter
SPRING SALE
Prisvärd
143 kr
Lägsta pris 143 kr
Lägsta pris 143 kr
SPRING SALE
25%
269 kr
Lägsta pris 359 kr (-25%)
Lägsta pris 359 kr (-25%)
SPRING SALE
10%
134 kr
Lägsta pris 149 kr (-10%)
Lägsta pris 149 kr (-10%)
SPRING SALE
7%
139 kr
Lägsta pris 149 kr (-7%)
Lägsta pris 149 kr (-7%)
SPRING SALE
30%
146 kr
Lägsta pris 209 kr (-30%)
Lägsta pris 209 kr (-30%)
Köp fler, spara mer
259 kr
SPRING SALE
25%
262 kr
Lägsta pris 349 kr (-25%)
Lägsta pris 349 kr (-25%)