Kettlebell

Träning med kettlebells har vunnit stor popularitet den senaste tiden och det är lätt att förstå varför. En av anledningarna till detta är förmodligen att man med smarta ...

Träning med kettlebells har vunnit stor popularitet den senaste tiden och det är lätt att förstå varför. En av anledningarna till detta är förmodligen att man med smarta övningar och relativt enkel och prisvärd utrustning kan träna hela kroppen. Genom att träna med kettlebells stärker du både koordination, balanssinne och uthållighet. Nedan finner du alla våra kettlebells.

Läs mer

Träna med Kettlebell

Man kan köra ett riktigt effektivt träningspass hemma när man väl har lärt sig de grundläggande rörelserna. En kettlebell workout bygger både muskler och förbättrar ens uthållighet. Dessutom stärks koordinationen och balanssinnet.

Övningarna är ganska enkla att lära sig och man behöver inte träna särskilt länge varje dag för att se resultat. Många gånger räcker det faktiskt med 15 minuters effektiv träning där man går igenom ett rörelseschema. För att förebygga skador gäller det att man har rätt vikt på sin kettlebell och att man utför övningarna på rätt sätt.

Kettlebell - övningar att börja med

Kettlebell swing är en övning som både är mycket enkel att utföra och som ger snabba resultat. Det är en ballistisk övning som främst tränar de största muskelgrupperna: höftpartiet, låren och bålen. Börja med att ställa dig ganska bredbent med din kettlebell cirka 50 cm framför dig.

Greppa sedan handtaget med båda händerna och luta din kettlebell mot dig. Skicka den sedan kraftfullt mellan benen och ställ dig därefter upp i en explosiv rörelse. Kraften i kettlebellen ska projiceras framåt och den ska vara i brösthöjd när den tappar farten.

Rätt vikt på din kettlebell

Kettlebell kan vara ett fantastiskt bra redskap för dig som föredrar att styrketräna hemma. Du kan enkelt träna inomhus och utomhus, sen kan du enkelt stoppa undan ditt redskap och det tar ingen direkt plats. Det skulle vi säga är den absolut största fördelen med att just träna med kettlebells.

För att du ska få ut maximalt av din träning med kettlebells så är det som alltid viktigt att du har rätt vikt. Vad är då rätt vikt på en kettlebell?

Vad ska du träna för något med kettlebells?

Beroende på vad du ska träna så bör du ha olika vikter på din kettlebell. En kettlebell för att träna överkroppen bör vara av lättare vikt än den du använder för att svinga vid underkroppsträning.

Så väljer du vikt på din kettlebell

Beroende på din fysik och din nivå på träning så varierar vikten på vad för kettlebell du bör använda dig av. Försa vikten är för den kettlebell du bör använda till överkroppsträning, och den andra för underkropp.

Träningsstatus Otränad:

Man: 16/24 kg

Kvinna: 8/16 kg


Träningsstatus Tränad:

Man: 20/32 kg

Kvinna: 12/20 kg


Träningsstatus Stark:

Man: 24/40 kg

Kvinna: 16/24 kg

 5 fördelar med att träna med kettlebells

  1. Tidseffektiv träning både hemma och på gymmet

  2. Perfekt hemmaträning då det är billigt och tar väldigt lite plats när du inte använder dom

  3. Träna hela kroppen med ett och samma träningsredskap

  4. Bygg muskler och få igång din förbränning samtidigt. Med kettlebells kommer du att bli helt slut efter ett pass.

  5. Det är roligt! Kettlebells är verkligen en rolig träningsform och det finns hur många olika övningar som helst att utföra.

Teknik med kettlebells

I början av en träningsform kan det som alltid vara lite klurigt att veta hur man ska göra för att bemästra redskapet. Så är det tyvärr även vid träning med kettlebells. Det finns flera olika tekniska nivåer med kettlebells där det handlar om att förstå sig på de enklare övningarna för att sen öka i svårighet.

Två av basteknikerna med en kettlebell är sving och press. I din press behöver du utföra en så kallas clean, som är en term som ofta återkommer inom träning med kettlebells.

Börja med lite lättare vikter om det är första gången du testar på kettlebells för att se så att tekniken sitter för att sedan öka i vikter.

Vart kommer kettlebells ifrån?

Kettlebell, eller Girya som det heter på ryska, blev först populära i just Ryssland under 1800-talet där de framförallt började användas av tyngdlyftare. Under 1900-talet blev det Sovjetunions nationalsport och runt samma tid började kettlebells bli populära även i västvärlden.

Exakt vart kettlebells kommer ifrån är svårt att säga då det dyker upp många olika uppgifter på internet. I ryska böcker från början av 1700-talet dyker kettlebells upp och då påstås det att de kommer från Grekland, Indien eller Storbritannien.

Någon annat som dyker upp om kettlebells är att det var ryska soldater som började använda kanonkulor som genom att sätta handtag på kanonkulor kunde använda dessa till att göra olika tekniska träningsövningar. Detta går inte att bekräfta men är något som vi tycker låter spännande.

Dölj
Filtrera sortiment
Återställ allt

Varumärken

Vikt

Avbryt
Använd filter
+ 7 varianter
389 kr
Köp
Köp
Prisvärd
Prisvärd
0 recensioner
599 kr
Lägsta pris 599 kr
Lägsta pris 599 kr
1.099 kr
20%
965 kr
1.207 kr
Köp
Köp
+ 13 varianter
+ 13 varianter
6 recensioner
259 kr
Köp
Köp
+ 10 varianter
699 kr
Köp
Köp
+ 4 varianter
+ 4 varianter
3 recensioner
249 kr
Köp
Köp
SUMMER DEAL 🌞
+ 4 varianter
SUMMER DEAL 🌞
+ 4 varianter
0 recensioner
599 kr
Köp
Köp
+ 3 varianter
+ 3 varianter
0 recensioner
1.399 kr
Köp
Köp
+ 3 varianter
+ 3 varianter
1 recensioner
279 kr
Köp
Köp
+ 5 varianter
+ 5 varianter
2 recensioner
349 kr
Köp
Köp
+ 10 varianter
+ 10 varianter
0 recensioner
199 kr
Köp
Köp
1.899 kr