Hantlar

Att komma igång med träningen behöver inte vara dyrt eller särskilt komplicerat. Ett par hantlar kommer man långt med både som van styrketränande och nybörjare....

Att komma igång med träningen behöver inte vara dyrt eller särskilt komplicerat. Ett par hantlar kommer man långt med både som van styrketränande och nybörjare.

Läs mer

Effektiv träning med hantlar

Både i gymmet och hemmagymmet är hantlar det ultimata grundläggande redskapet för styrketräning. Har man ett par hantlar kan man träna hela kroppen och det det finns i princip obegränsat antal variationer på övningar.

Gör man styrketräning på rätt sätt får man ett snabbt resultat och har man bara ett par hantlar och bra övningar är det enkelt att komma igång med sin träning. Att använda vikter gör så att man förbränner kalorier och får större muskler. Det går exempelvis att träna ben, armar, axlar och bål med hjälp av hantlar.

Hantlar går aldrig ur tiden

Eftersom man kan träna på så många olika sätt med hantlar är det en väl värd investering att köpa ett hantelset. Majoriteten av övningar med hantel kräver att man har två stycken och i ett hantelset får man flera par med olika vikter. Det gör att man kan anpassa vikterna man använder efter de övningar man gör samt att man enkelt kan öka viktmotståndet när man blir starkare.

Det behövs inte särskilt stor plats för hantelträning och därför kan de flesta sätta upp en träningsplats hemma.

Det finns en hantel för alla

Idag finns det många olika hantlar att välja mellan och därför är det enkelt att hitta en modell som passar en. Justerbara hantlar är till exempel ett mycket bra val för ett hemmagym. De är justerbara och tar därför mindre plats än om man har många olika hantlar i olika vikter. Man skruvar helt enkelt fast vikter på stången för att få den tyngd man önskar.

En del föredrar känslan som en hantel i krom eller neopren har, medan andra föredrar järn eller gummiklädda varianter. Funktionsmässigt skiljer sig modellerna inte särskilt mycket åt, utan det är vad man själv föredrar som bestämmer vilken som är bäst.

Dölj
Filtrera sortiment
Återställ allt

Varumärken

Vikt

Avbryt
Använd filter
Prisvärd
1.749 kr
Lägsta pris 1.749 kr
Lägsta pris 1.749 kr
+ 2 varianter
1.499 kr
Köp
Köp
+ 4 varianter
589 kr
Köp
Köp
+ 2 varianter
279 kr
Köp
Köp
+ 9 varianter
129 kr
Köp
Köp
+ 17 varianter
99 kr
Köp
Köp
+ 10 varianter
79 kr
Köp
Köp
+ 6 varianter
149 kr
Köp
Köp
+ 5 varianter
85 kr
Köp
Köp
+ 8 varianter
119 kr
Köp
Köp
+ 1 färg
1.099 kr