Kroppsviktsträning

Här hittar du allt inom kroppsviktsträning, där du använder den egna kroppen som motvikt och främsta redskap så att du kan öka din styrka, kroppsmedvetenhet och kroppskon...

Här hittar du allt inom kroppsviktsträning, där du använder den egna kroppen som motvikt och främsta redskap så att du kan öka din styrka, kroppsmedvetenhet och kroppskontroll.

Läs mer

Vad är kroppsviktsträning?

Kroppsviktsträning är en klassisk och effektiv träningsform där den egna kroppen utgör ditt träningsredskap och din motvikt. Det gör att du får en riktigt bra kroppskontroll samtidigt som du tränar styrka, stabilitet och balans. Dina muskler, leder och senor kommer att tacka dig för att du tränar kroppsviktsträning, eftersom det lägger grunden för en vältränad kropp på längre sikt. För dig som vill bygga större muskler är kroppsviktsträning perfekt, eftersom du får mer motstånd ju mer du väger och därför alltid fortsätter utmana dig själv.

Öka i styrka med hjälp av olika redskap

För att fortsätta öka i styrka och inte fastna på samma nivå kan det vara en bra idé att addera några redskap till din kroppsviktsträning. Lägg till det lilla extra i ditt pass för att förbättra kroppskontrollen, bygga ordentligt stora muskler eller bli kvitt överflödigt fett. Med ett maghjul kan du maxa din kroppsviktsträning och med träningsstänger som exempelvis ett chinsräcke eller en chinsstång kan du använda den egna kroppen som motvikt på ett ännu mer kraftfullt sätt. Chins är ett måste i din kroppsvikträning eftersom de aktiverar en stor del av alla muskler i överkroppen.

Hur man tränar styrka utan vikter

Här hittar du bland annat pull up stativ och push up handtag. Pull-up-stativet gör det enkelt för dig att träna muskelgrupper som övre delen av ryggen och biceps, medan push up-handtagen ser till att du tränar bröst och axlar.

Med dessa två träningsredskap som enkelt kan användas i ditt hem kan du att träna funktionella och mångsidiga övningar som förbättrar din fysik.

Chins eller pullups?

Med en pull up bar kan du träna både chins och pullups vilket båda är effektiva övningar. Chins och pullips är två relativt lika övningar och används av många inom kroppsviktsträning. Det är flerledsövningar vilket innebär att du måste aktivera flera muskler för att genomföra övningarna.

Pullupövningen används bland annat av militären för att testa soldaternas fysik. Träna dessa övningar för att förbättra de stora muskelgrupperna i ryggen.

Dölj
Filtrera sortiment
Återställ allt

Varumärken

Typ av Träningsredskap

Avbryt
Använd filter
Toppsäljare
Toppsäljare
TRX
2.695 kr
Toppsäljare
1.250 kr
Toppsäljare
499 kr
Monthly highlight
Prisvärd
Monthly highlight
Prisvärd
419 kr
Lägsta pris 419 kr
Lägsta pris 419 kr