gamifiera test länk här

Kroppsviktsträning

Här hittar du allt inom kroppsviktsträning, där du använder den egna kroppen som motvikt och främsta redskap så att du kan öka din styrka, kroppsmedvetenhet och kroppskon...

Här hittar du allt inom kroppsviktsträning, där du använder den egna kroppen som motvikt och främsta redskap så att du kan öka din styrka, kroppsmedvetenhet och kroppskontroll Vad är kroppsviktsträning? Kroppsviktsträning är en klassisk och effektiv träningsform där den egna kroppen utgör ditt träningsredskap och din motvikt. Det gör att du får en riktigt bra kroppskontroll samtidigt som du tränar styrka, stabilitet och balans. Dina muskler, leder och senor kommer att tacka dig för att du tränar kroppsviktsträning, eftersom det lägger grunden för en vältränad kropp på längre sikt. För dig som vill bygga större muskler är kroppsviktsträning perfekt, eftersom du får mer motstånd ju mer du väger och därför alltid fortsätter utmana dig själv.

Läs mer

Öka i styrka med hjälp av olika redskap

För att fortsätta öka i styrka och inte fastna på samma nivå kan det vara en bra idé att addera några redskap till din kroppsviktsträning. Lägg till det lilla extra i ditt pass för att förbättra kroppskontrollen, bygga ordentligt stora muskler eller bli kvitt överflödigt fett. Med ett maghjul kan du maxa din kroppsviktsträning och med träningsstänger som exempelvis ett chinsräcke eller en chinsstång kan du använda den egna kroppen som motvikt på ett ännu mer kraftfullt sätt. Chins är ett måste i din kroppsvikträning eftersom de aktiverar en stor del av alla muskler i överkroppen.

Effektiv hemmaträning med träningsstång

Vill du träna styrka men finner inte tid under en hektisk dag att gå till gymmet? Med en träningsstång har du stora möjligheter att utföra flera effektiva och funktionella övningar för att stärka din rygg, armar och mage.

Med ett sådant träningsredskap kan du välja om du enbart ska använda din kroppsvikt, vilket minskar risken för skador och överbelastning, eller så kan du addera extra motstånd genom att hänga på vikter. En chinsstång kan enkelt hängas upp i ditt hem, och du kan genomföra ditt träningspass när det passar dig.

Hur man tränar styrka utan vikter

Om du är intresserad av att träna styrka utan vikter, och har begränsat med tid, är utbudet som finns på gymgrossisten.se definitivt något för dig. Här hittar du bland annat pull up stativ och push up handtag. Pull-up-stativet gör det enkelt för dig att träna muskelgrupper som övre delen av ryggen och biceps, medan push up-handtagen ser till att du tränar bröst och axlar.

Med dessa två träningsredskap som enkelt kan användas i ditt hem kan du att träna funktionella och mångsidiga övningar som förbättrar din fysik.

Chins eller pullups?

Skaffar du en pull up bar från gymgrossisten.se ger du dig möjlighet att träna både chins och pullups vilket är väldigt effektiva övningar. Dessa två övningar är relativt lika och används av många inom kroppsviktsträning. Det är flerledsövningar vilket innebär att du måste aktivera flera leder för att genomföra övningarna.

Pullupövningen används bland annat av militären för att testa soldaternas fysik. Träna dessa övningar för att förbättra de stora muskelgrupperna i ryggen.

Dölj
Filtrera sortiment
Återställ allt

Varumärken

Typ av Träningsredskap

Avbryt
Använd filter
Toppsäljare
Toppsäljare
OMPU Gear
1.250 kr
229 kr
399 kr
Toppsäljare
Toppsäljare
TRX
2.295 kr
1.049 kr
1.499 kr
499 kr
149 kr
OUTLET
30%
279 kr
399 kr
429 kr
Toppsäljare
499 kr
749 kr
20%
1.199 kr
1.499 kr
849 kr
499 kr
599 kr
299 kr
599 kr
2.950 kr
699 kr
329 kr
559 kr
1.499 kr
549 kr
629 kr
279 kr
2.950 kr
1.149 kr
399 kr
1.499 kr
999 kr
699 kr
599 kr
1.249 kr
2.099 kr
469 kr