KICKBACK MED HANTEL  

Vill du träna överkroppens största muskel, triceps, är kickback med hantel övningen för dig. 

När det kommer till överarmsträning är det ofta isolationsövningar med hantlar som gäller och ska du träna tricpes är kickback med hantel ett bra alternativ. Triceps, den hästsko-formade muskeln på överarmens baksida, är överkroppens största muskel och bör därför få den uppmärksamhet den förtjänar. Det är med andra ord inte mer än rätt att du inkludera en övning som kickback med hantel till din överarmsträning. Det är en enkel övning som tillåter dig att trötta ut triceps ordentligt.

SÅ GÖR DU  

Sätt upp ena sidans hand och underben på en träningsbänk. Sträva efter att ha ungefär 90° i höftleden och axelleden samtidigt som ryggen hålls i en neutral position parallellt med underlaget. Andra sidans fot placeras stadigt på golvet. Med den fria handen greppar du tag i en hantel med tummen pekandes framåt. Lyft upp armen så överarmen är parallell med överkroppen och armbågen hålls intill kroppen. I utgångspositionen har du 90° i armbågsleden. Med armbågen fixerad sträcker du därefter ut armbågen så armen är fullt utsträckt. Sänk sedan ner hanteln till utgångspositionen med ett kontrollerat utförande och upprepa.

KLASSIFICERING  

Typ av övning: Isolationsövning / Unilateral övning / Enhandsövning

Rörelseled: Armbågsleden

Typ av rörelse: Armbågsextension

TIPS  

För att göra rörelseomfånget större kan du lyfta upp armbågen en bit ovanför överkroppen. Triceps kommer endast arbeta från startpositionen där underarmen hänger lodrätt till dess att armen är fullt utsträckt bakåt. Undvik därför att böja armen med hjälp av biceps i startläget eftersom det ändå inte kommer leda till ett större aktivt rörelseomfång för triceps.

Ett vanligt misstag är annars att man väljer en för tung vikt. Ett tips är därför att inte välja en tyngre vikt än att du kan göra ett markerat stopp i toppläget där armbågen är helt utsträckt.

VARIANT 

Är alla träningsbänkar upptagna kan du luta dig fram över hantelstället, se dock till att du lutar dig framåt så pass att överkroppen är parallell med underlaget för att inte rörelseomfånget ska begränsas.

RELATERADE ÖVNINGAR 

MUSKLER SOM TRÄNAS

Agonister

  • Triceps brachii
Bra produkter för övningen: Kickback med hantel
+ 2 varianter
+ 2 varianter
6 recensioner
279 kr
Köp
Köp
Toppsäljare
+ 26 varianter
Toppsäljare
+ 26 varianter
1086 recensioner
269 kr
Köp
Köp
Monthly highlight
Prisvärd
+ 5 varianter
Monthly highlight
Prisvärd
+ 5 varianter
52 recensioner
87 kr
Lägsta pris 87 kr
Köp
Lägsta pris 87 kr
Köp