FRONTLYFT MED SKIVSTÅNG 

Frontlyft med skivstång är en grym övning för dig som vill ha ett välutvecklat och starkt axelparti. 

Med frontlyft skivstång (eng. front lift barbell) får du nästintill isolerad träning av den ytliga muskeln på axelns utsida, deltamuskeln. Isolationsövningar passar utmärkt för dig som tränar enligt ett splitprogram eller dig som bara vill träna axelpartiet lite extra. Oavsett om du är ute efter att bli stark i axlarna eller bara vill ha ett brett och välutvecklat axelparti är det deltamusklerna du ska fokusera på. En deltamuskel består av en främre, yttre och bakre del med den gemensamma uppgiften att utveckla kraft i axelleden men i olika riktningar. Vid ett framåtlyft är det framför allt den främre och yttre delen av deltamusklerna som får arbeta. 


SÅ GÖR DU

Greppa en skivstång med ett överhandsgrepp och händerna placerade axelbrett isär. I utgångspositionen står du stadigt med en stolt hållning med axlarna sänkta nedåt och bakåt. Skivstången hålls hängande framför dig med raka eller lätt böjda armar. Börja därefter rörelsen genom att lyfta skivstången framåt uppåt tills stången är i höjd med axlarna. Sänk därefter ner skivstången till utgångspositionen i en kontrollerad rörelse och upprepa. Sträva efter att bibehålla en upprätt hållning med axlarna sänka nedåt/bakåt under hela utförandet.


KLASSIFICERING  

Typ av övning: Isolationsövning

Rörelseled: Axelleden

Typ av rörelse: Axelflexion


TIPS  

Ett vanligt misstag är att en alltför tung vikt används vilket resulterar i att vikten måste svingas upp med hjälp av ryggen och höfterna, ett misstag som framför allt förekommer när övningen utförs i stående. Vill du säkerställa att det är din deltamuskel som får arbeta är ett tips därför att inte använda en tyngre vikt än vad just deltamusklerna klarar av att hantera.


VARIANT 

Frontlyft kan även utföras med hantel eller i kabelmaskin.

RELATERADE ÖVNINGAR 


MUSKLER 

Agonister

  • Deltoideus anterior

Synergister

  • Deltoideus lateralis
  • Pectoralis major pars clavicularis
  • Trapezius descendens
Bra produkter för övningen: Frontlyft med skivstång
Toppsäljare
Prisvärd
Toppsäljare
Prisvärd
8 recensioner
679 kr
Lägsta pris 679 kr
Lägsta pris 679 kr
Toppsäljare
+ 26 varianter
Toppsäljare
+ 26 varianter
1085 recensioner
269 kr
Köp
Köp
Monthly highlight
20%
+ 5 varianter
Monthly highlight
20%
+ 5 varianter
52 recensioner
87 kr
Lägsta pris 109 kr (-20%)
Köp
Lägsta pris 109 kr (-20%)
Köp