0
0
0
0
Så gör du dips

Dips tränar axlar, bröst och triceps. Det är en utmanande övning, men rätt utförd är den riktigt bra för att utveckla överkroppens muskulatur. Här är tipsen som får dig att besegra dipsställningen.

Startläge

Ställ dig i en dipsställning och fatta tag i stängerna med ett axelbrett grepp. Hoppa upp till raka armar, dra ned axlarna och för ihop skulderbladen. Håll en anspänning i kroppen och böj benen bakåt.

Gå hela vägen 

Tippa överkroppen lätt framåt och sjunk nedåt med vinklade armbågar som pekar rakt bakåt. Vinkeln bör vara minst 90 grader. Var följsam i axlarna och skulderbladen. Vänd försiktigt i bottenläget och pressa explosivt men kontrollerat uppåt till raka armar.

Dina första dips

Använd ett gummiband eller låt en partner hålla i fötterna. På så sätt avlastas kroppsvikten och du får hjälp med balansen. Det är jobbigare att gå hela vägen ned än att bromsa halvvägs, men en full rörelsebana leder till bättre muskelutveckling även om du inte orkar lika många.

Utvecklas vidare

När du klarar av tio fina dips utan hjälp, kan du öka svårighetsgraden med en hantel i knävecket eller med hjälp av ett viktbälte. Planerar du att vara med i en dipstävling bör du kontrollera vilka regler som gäller för djupet, paus i toppläget, lutning på kroppen och så vidare.

Glöm inte resten

För att bli stark i dips krävs det styrka i axlar, bröst och triceps. Gör militärpress, bänkpress och pushdowns för att ytterligare öka på muskelmassan. Stretcha musklerna och var noga med tekniken.

Varför dips?

Dips är en bra övergångs- eller avslutningsövning på ett bröst/tricepspass. Det är även en ypperlig stretchövning för bröst, axlar och de muskler som finns mellan revbenen. De interkostala musklerna. Det är viktigt att alltid ha full kontroll och att undvika plötsliga rörelser.

399 kr
50%
+ 4 varianter
199 kr
Köp Köp