Måste en Strawberry Cheesecake vara onyttig? Det tycker inte vi! Gymgrossisten Kitchen visar dig hur du lagar goda och nyttiga rätter med högt proteininnehåll utan tillsatt socker.

Receptet är framtaget i samarbete med Sanna Backman som är Personlig Tränare och Diplomerad Kostrådgivare, sedan 2012 delar hon med sig av sina recept på sin blogg Tasty Health och nu även här hos oss på Gymgrossisten.

Lycka till och smaklig måltid!

Ingredienser (8 bitar)

2 dl Mandelmjöl (85 g)

0,75 Mandelsmör (75 g)

3,5 msk Sukrin sockersubstitut

200 g Cream cheese 3%

500 g Lättkvarg

4 st Äggvitor

1 krm Flavour Drops Vanilla

1,25 dl Whey-80 Strawberry (40 g)

75 g Färska jordgubbar

1 tsk Potatismjöl

Näringsvärde (per bit)

  • Kolhydrater 6,9 g
  • Protein 21 g
  • Fett 7,4 g
  • Energi 175 kcal

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 C.

2. Blanda ihop ingredienserna till botten (Mandelmjöl, mandelsmör och 1,5 msk Sukrin) och tryck ut degen i botten av en pajform med löstagbara kanter, jag använde en form som är 21 cm i diameter (lite mindre än en vanlig pajform).

3. Ha i alla ingredienserna till fyllningen cream cheese, lättkvar, äggvitor, flavour drops, Whey-80, 1 msk Sukrin) i en skål och mixa ihop med en stavmixer. Smaka av om det behövs mer sötning.

4. Värm jordgubbarna i micron, tillsätt 1 msk Sukrin och ha i potatismjölet.

5. Häll smeten över botten och droppa sedan små klickar av jordgubssåsen i smeter. Virvla runt med en kniv tills det blir ett fint mönster, men blanda inte för mycket så att de båda smetarna blandas ihop helt.

6. Grädda i mitten av ugnen i ca 35 min. Det kommer vara lite lös i mitten men grädda inte längre, den kommer sätta sig när den får stå i kylen ett tag. Bakar du cheesecaken för länge kommer den bara bli torr. Ta ut kakan och låt svalna ett tag. Ställ sedan in i kylen i minst 3 timmar men gärna över natten.

Köp produkterna från receptet
Toppsäljare
+ 26 varianter
Toppsäljare
+ 26 varianter
1064 recensioner
269 kr
Köp
Köp
Köp fler, spara mer
Köp fler, spara mer
0 recensioner
269 kr
Köp fler, spara mer
Köp fler, spara mer
1 recensioner
119 kr
Toppsäljare
Köp fler, spara mer
Toppsäljare
Köp fler, spara mer
46 recensioner
78 kr
Köp fler, spara mer
Köp fler, spara mer
2 recensioner
89 kr

Relaterade recept

Om Sanna Backman

Mitt namn är Sanna Backman och jag är Personlig Tränare och Diplomerad Kostrådgivare. Alla mina recept är gjorda utan tillsatt socker och med hög proteinhalt, min filosofi är att det ska vara enkelt att äta nyttigt!