Produktguide: Kosttillskott att inta under träning

Under träning handlar det om att motverka trötthet genom att försörja kroppen med bränsle och i form av rätt näringsämnen. Muskelbränsle nummer 1 är kolhydrater, men det finns även andra kosttillskott som kan vara till stor hjälp.

Att ta kosttillskott under pågående träning är framförallt fördelaktigt om man tränar längre pass. Även de som strävar efter att gå ned i vikt gynnas – rätt kosttillskott motverkar muskelnedbrytning och säkerställer därmed att förlorad i vikt främst utgörs av fett.

1. BCAA (grenade aminosyror)

BCAA (förkortning av branch-chained amino acids) har en självskriven plats i shakern under ditt pass, oavsett vilken träningsform du utövar. Varför? För att det motverkar både muskelnedbrytning och mental trötthet. Win-win!

2 för 1
+ 3 varianter
2 för 1
+ 3 varianter
Star Nutrition
199 kr
Köp Köp
Toppsäljare
2 för 1
+ 3 varianter
Toppsäljare
2 för 1
+ 3 varianter
Star Nutrition
219 kr
Köp Köp
Toppsäljare
30%
+ 5 varianter
Toppsäljare
30%
+ 5 varianter
Chained Nutrition
167 kr
239 kr
Köp Köp

2. Snabba kolhydrater

Kolhydrater lagras in i musklerna som glykogen, där det används som bränsle vid alla ansträngningar som pågår längre än 10 sekunder. Att inta kolhydrater i tillskottsform kan således vara fördelaktigt för praktiskt taget alla former av träning.

Toppsäljare
169 kr

3. Vätskeersättning

Vätskeersättning är kosttillskott som blandas med vatten för att åstadkomma en isoton lösning med optimalt innehåll av elektrolyter och mineraler för inlagring av vätska i kroppen. Används i samband med fysisk aktivitet för att motverka vätskebrist.

49 kr
35 kr

Relaterade artiklar