Produktguide: Kosttillskott att inta varje dag

En hälsosam livsstil börjar inte sällan med välfungerande rutiner. Rutinerna bör omfatta allt från sömn och träning till arbete och kost. Det sistnämnda kan underlättas avsevärt med genomtänkt förhållningssätt till kosttillskott.

Grunden i din kosthållning bör alltid byggas på näringsriktiga måltider. När måltiderna inte räcker till för att täcka ditt dagliga behov av något näringsämne: komplettera med kosttillskott. Nedan listar vi de näringsämnen vi vanligtvis har svårast att få i oss tillräckliga mängder av.

1. Vitamin D

D-vitamin produceras naturligt i kroppen när huden träffas av solens UV-strålar. På nordliga breddgrader, där soltimmarna är få och där vi äter lite fet fisk, är det vanligt med suboptimala D-vitaminnivåer, vilket har gjort kosttillskott populärt.

Topp-3 vitamin D-produkter

2. Omega-3

Vissa näringsämnen klassas som essentiella, det innebär att de regelbundet måste tillföras via kosten för att kroppen ska fungera som den ska. Fleromättade fettsyror, i form av omega-3, är ett sådant exempel.

Topp-3 omega-3

3. Probiotika

Det här är ett produktsegment som först nyligen fått erkännandet det förtjänar. God hälsa börjar inifrån. Probiotika hjälper dig upprätthålla en välfungerande mag-/tarmhälsa vilket i förlängningen ger dig en bättre allmänhälsa.

Topp-3 probiotikaprodukter

Relaterade artiklar