Produktguide: Kosttillskott att inta varje dag

En hälsosam livsstil börjar inte sällan med välfungerande rutiner. Rutinerna bör omfatta allt från sömn och träning till arbete och kost. Det sistnämnda kan underlättas avsevärt med genomtänkt förhållningssätt till kosttillskott.

Grunden i din kosthållning bör alltid byggas på näringsriktiga måltider. När måltiderna inte räcker till för att täcka ditt dagliga behov av något näringsämne: komplettera med kosttillskott. Nedan listar vi de näringsämnen vi vanligtvis har svårast att få i oss tillräckliga mängder av.

1. Vitamin D

D-vitamin produceras naturligt i kroppen när huden träffas av solens UV-strålar. På nordliga breddgrader, där soltimmarna är få och där vi äter lite fet fisk, är det vanligt med suboptimala D-vitaminnivåer, vilket har gjort kosttillskott populärt.

Topp-3 vitamin D-produkter

Köp fler, spara mer
99 kr
Köp fler, spara mer
89 kr
Köp fler, spara mer
109 kr

2. Omega-3

Vissa näringsämnen klassas som essentiella, det innebär att de regelbundet måste tillföras via kosten för att kroppen ska fungera som den ska. Fleromättade fettsyror, i form av omega-3, är ett sådant exempel.

Topp-3 omega-3

Köp fler, spara mer
209 kr
Toppsäljare
Köp fler, spara mer
Toppsäljare
Köp fler, spara mer
199 kr
Köp fler, spara mer
99 kr

3. Probiotika

Det här är ett produktsegment som först nyligen fått erkännandet det förtjänar. God hälsa börjar inifrån. Probiotika hjälper dig upprätthålla en välfungerande mag-/tarmhälsa vilket i förlängningen ger dig en bättre allmänhälsa.

Topp-3 probiotikaprodukter

Köp fler, spara mer
259 kr
Köp fler, spara mer
265 kr
Köp fler, spara mer
289 kr

Relaterade artiklar

Nybörjarguide: Kosttillskott före träning

Kosttillskott att inta före träning

När det kommer till kosttillskott som intas före träning är de primärt fokuserade kring att leverera en snabb prestationshöjande effekt och att förbereda kroppen att tillgodogöra sig träningen den snart kommer exponeras för.

Produktguide Nybörjartips
Guide: kosttillskott att inte efter träning

Kosttillskott att inta efter träning

Direkt efter avslutat träningspass är det viktigt att fylla på med näring, framförallt protein, för att påbörja återhämtningen. Här är kroppen vanligtvis tom på energi och därmed extra mottaglig för att tillgodogöra sig både näring och effekt.

Produktguide Nybörjartips
Guide: Kosttillskott att inta under träning

Kosttillskott att inta under träning

Under träning handlar det om att motverka trötthet genom att försörja kroppen med bränsle och i form av rätt näringsämnen. Muskelbränsle nummer 1 är kolhydrater, men det finns även andra kosttillskott som kan vara till stor hjälp.

Produktguide Nybörjartips

Kosttillskott att inta på morgonen

Oavsett om det är för att säkerställa en näringsmässigt korrekt frukost, eller om det är för att spara tid under hektiska morgnar, finns det kosttillskott som kan vara till hjälp. Med start på dagen kommer orka mer – både mentalt och fysiskt.

Produktguide Nybörjartips
Guide: Kosttillskott att inta som mellanmål

Kosttillskott att inta som mellanmål

Att dela upp dagens näringsintag i flera mindre måltider har visat sig vara ett framgångsrecept för många. På så sätt håller man energinivån uppe och minimerar risken att äta något man inte borde.

Produktguide Nybörjartips
Guide: Kosttillskott att inta på kvällen

Kosttillskott att inta på kvällen

Natten är dygnets viktigaste fönster för återhämtning. Genom att inta rätt kosttillskott kan du både säkerställa högsta möjliga sömnkvalitet och förse musklerna med den näring de behöver för att kunna bli större och starkare.

Produktguide Nybörjartips