0
0
0
0
Produktguide: Kosttillskott att inta efter träning

Direkt efter avslutat träningspass är det viktigt att fylla på med näring, framförallt protein, för att påbörja återhämtningen. Här är kroppen vanligtvis tom på energi och därmed extra mottaglig för att tillgodogöra sig både näring och effekt.

När du tränar bryts musklerna ned. När du vilar byggs de upp. Men för att kunna byggas upp på bästa sätt måste du aktivt skapa rätt förutsättningar. En tumregel är att försöka få i sig 0,2-0,3 g protein per kilo kroppsvikt inom 30 min efter avslutat pass. Det kan absolut göras med ”vanlig mat”, men är inte sällan betydligt smidigare (och billigare) i form av kosttillskott.

1. Vassleprotein

Vassle, kanske mer känt under sitt engelska namn ”Whey”, är den vanligaste och mest populära råvaran för protein i pulverform. Det är prisvärt, miljövänligt och lätt att smaksätta – men framförallt tas det upp snabbt i kroppen och har en överlägsen näringskvalitet.

Topp-3 vassleprotein

Toppsäljare
+ 24 varianter
Toppsäljare
+ 24 varianter
Star Nutrition
229 kr
Köp Köp
Nyhet
+ 11 varianter
Nyhet
+ 11 varianter
Star Nutrition
329 kr
Köp Köp
+ 5 varianter
199 kr
Köp Köp

2. Gainer

En gainer är ett energirikt näringstillskott som hjälper dig att nå ditt dagliga protein- och kaloribehov. Gainers består vanligtvis av protein och kolhydrater i förhållandet 1:3 – en beprövad blandning som främjar återhämtning och muskeluppbyggnad.

Topp-3 gainers

+ 6 varianter
599 kr
Köp Köp
+ 4 varianter
649 kr
Köp Köp

3. Kreatin

Kreatin är en beprövad prestationshöjare som förbättrar styrka och explosivitet. Många gör misstaget att ta kreatin innan träning men faktum är att det inte ger någon akut effekt utan behöver buffras över tid, och upptaget är allra effektivast efter passet.

Topp-3 kreatin

Toppsäljare
199 kr
+ 1 variant
249 kr
Köp Köp
385 kr

Relaterade artiklar