Produktguide: Kosttillskott att inta efter träning

Direkt efter avslutat träningspass är det viktigt att fylla på med näring, framförallt protein, för att påbörja återhämtningen. Här är kroppen vanligtvis tom på energi och därmed extra mottaglig för att tillgodogöra sig både näring och effekt.

När du tränar bryts musklerna ned. När du vilar byggs de upp. Men för att kunna byggas upp på bästa sätt måste du aktivt skapa rätt förutsättningar. En tumregel är att försöka få i sig 0,2-0,3 g protein per kilo kroppsvikt inom 30 min efter avslutat pass. Det kan absolut göras med ”vanlig mat”, men är inte sällan betydligt smidigare (och billigare) i form av kosttillskott.

1. Vassleprotein

Vassle, kanske mer känt under sitt engelska namn ”Whey”, är den vanligaste och mest populära råvaran för protein i pulverform. Det är prisvärt, miljövänligt och lätt att smaksätta – men framförallt tas det upp snabbt i kroppen och har en överlägsen näringskvalitet.

Toppsäljare
+ 24 varianter
Toppsäljare
+ 24 varianter
Star Nutrition
259 kr
Köp Köp
Toppsäljare
+ 11 varianter
Toppsäljare
+ 11 varianter
Star Nutrition
349 kr
Köp Köp
+ 5 varianter
229 kr
Köp Köp

2. Gainer

En gainer är ett energirikt näringstillskott som hjälper dig att nå ditt dagliga protein- och kaloribehov. Gainers består vanligtvis av protein och kolhydrater i förhållandet 1:3 – en beprövad blandning som främjar återhämtning och muskeluppbyggnad.

+ 6 varianter
649 kr
Köp Köp
+ 4 varianter
849 kr
Köp Köp

3. Kreatin

Kreatin är en beprövad prestationshöjare som förbättrar styrka och explosivitet. Många gör misstaget att ta kreatin innan träning men faktum är att det inte ger någon akut effekt utan behöver buffras över tid, och upptaget är allra effektivast efter passet.

Toppsäljare
249 kr
+ 1 variant
289 kr
Köp Köp
449 kr

Relaterade artiklar