0
0
0
0
WHEYCATION

Håll i gång i sommar

Träningsredskap

Gymgrossisten har inte bara ett riktigt stort utbud av kosttillskott och livsmedel. Givetvis har vi även en hel massa olika träningsredskap. Allt för att du ska kunna träna hemma, i parken, på semestern eller egentligen var som helst. Att få till ett riktigt svettigt pass behöver ingen avancerad utrustning, tvärt om. Med enkla saker, som du dessutom oftast lätt kan ta med dig, så kan du skräddarsy riktigt bra träning efter dina önskemål och behov.

Gummiband &Träningsband

Gymgrossisten har gummiband i många olika varianter. Det som främst skiljer sig är hur långa eller korta de är samt tjockleken på gummibanden. Tjockleken kommer avgöra hur tungt motstånd de kan ge och längden styr vilka övningar man kan använda banden till.

För dig som vill använda gummiband som en del av styrketräningen tillsammans med annan utrustning så som maskiner och fria vikter så rekommenderas i första hand längre gummiband. Med långa gummiband så är det lättare att justera motståndet i en övning. Knäböj är ett bra exempel på övning där du både kan öka och minska motståndet med gummiband.

Kortare band är mer lämpade för träning med kroppen som redskap. Korta band har fördelen att de kan sättas över olika kroppsdelar, exempelvis benen vilket öppnar upp för nya övningar som är enkla att göra var som helst. 

Gummiband kan användas för att träna i stort sett hela kroppen. De kan användas precis som de är men även tillsammans med annan utrustning för att både öka och minska belastningen. Om du vill läsa mer om övningar med gummiband så rekommenderar vi följande artiklar:

Styrketräning med gummiband

Träna med gummiband - 8 bra övningar för hela kroppen

Utvalda produkter
Toppsäljare
50%
+ 4 varianter
Toppsäljare
50%
+ 4 varianter
Star Nutrition Gear
49 kr
Köp Köp
Toppsäljare
50%
+ 4 varianter
Toppsäljare
50%
+ 4 varianter
Star Nutrition Gear
179 kr
Köp Köp
50%
+ 4 varianter
199 kr
Köp Köp
35%
214 kr
329 kr
35%
259 kr
399 kr

Balans & Bålstyrka

Att lägga lite extra fokus på bålen är väl investerad tid som hjälper dig att göra större framsteg i träningen men som även stärker upp all viktig muskulatur för en hälsosam rygg.

Ett riktigt bra redskap för att träna upp magen det klassiska maghjulet. Maghjul tränar både bålen och överkroppen dynamiskt och det är även möjligt att variera motståndet. Ett maghjul har även den fördelen att den tränar din balans när du rullar ut. Bli inte förvånad om du i början även får rejäl träningsvärk i axlar, bröstmuskler och övre ryggen.

För att träna balansen och bålen ytterligare så är en boll perfekt. En bra gymboll har en yta med bra grepp, är hållbar och ger dig möjlighet att göra övningar på ett ojämnt underlag. Att använda en boll tvingar dig att aktivera bålen för att vara kvar på bollen, något som intensivt tränar din balans. Exempelvis blir en enkel övning som hantelpress plötsligt en helkroppsövning om du använder en boll istället för en bänk. Bollar kommer i flera olika storlekar. Det är alltid bra att börja med en större boll och senare komplettera med en mindre variant.

Utvalda produkter
35%
+ 1 variant
299 kr
Bevaka Bevaka
Toppsäljare
35%
Toppsäljare
35%
Iron Gym
519 kr
799 kr
25%
187 kr
249 kr
25%
412 kr
549 kr
30%
244 kr
349 kr

Hantlar

Hantlar är nästan lika gamla som träning i sig. Hantlar har genomgått en ganska intressant utveckling genom åren och idag har vi hantlar som är mycket mer avancerande än förr.

Mängden övningar som kan utföras med hantlar kan nästan räknas i det oändliga. Genom att ligga ner på golvet, en bänk eller en boll så kan du träna bröst med hantelpressar. Om du står eller sitter så kan du pressa rakt upp och träna axlar. Om du istället står upp så kan du använda hantlar för att ge mer vikt i knäböj och utfall.

Det finns idag många olika varianter av hantlar. De vanligaste är de som har en fast vikt och de som du kan justera vikten på genom att ta bort eller lägga till vikter. Justerbara hantlar är mycket praktiska om du har ett litet utrymme att förvara träningsutrustningen på samtidigt som du slipper justera vikterna så ofta med fasta hantlar.

För dig som vill träna hårt är ett hantel set väl investerade kronor. Hantlar har en plats i all träning då de alltid kan inkluderas i träningen på olika sätt för att just du ska nå din målsättning. Läs också om 8 bra övningar med kettlebells 

Utvalda produkter
40%
+ 2 varianter
279 kr
Köp Köp
35%
747 kr
1.149 kr
25%
+ 4 varianter
25%
+ 4 varianter
Abilica
589 kr
Köp Köp
15%
+ 3 varianter
349 kr
Köp Köp
35%
+ 2 varianter
35%
+ 2 varianter
SPRI
1.049 kr
Köp Köp

Hopprep

Hopprep är lika enkla att ta med sig som de är tuffa att träna med. När tekniken sitter så är hopprep ett mycket effektivt sätt att träna upp kondition, koordination och balans.

Hopprep kan användas precis som de är i ett eget träningspass och rätt utfört så kommer den träningen att kännas i hela kroppen. Hopprep lämpar sig även mycket bra till uppvärmning eller som avslut på ett träningspass. Om du har mer träningsutrustning så kan hopprep även bli en intressant del av träningspasset exempelvis som en övning i cirkelträning. För dig som har fokus på konditionsträning så är hopprep ett perfekt komplement. Att få en riktigt bra kondition kräver varierad träning och att byta ut exempelvis löpning, cykling eller simning mot hopprep då och då ger en intressant utmaning som tar din träning framåt. 

Om du är helt ny på hopprep så rekommenderar vi att du först provar ett enklare och lättare hopprep. Enklare hopprep har ett lättare rep som inte kan snurra lika snabbt vilket ger dig mer tid att få till fot- och handledsarbetet.

När du har byggt upp bra kontroll så kan du prova att avancera till ett speedrope. Dessa hopprep har ett mycket tyngre rep som gör att du kan få upp hastigheten rejält på ditt hoppande.

Om du vill läsa mer om hopprep så kan du göra det i denna artikel: Träna med hopprep

Utvalda produkter
Toppsäljare
30%
104 kr
149 kr
30%
139 kr
199 kr
30%
209 kr
299 kr
30%
209 kr
299 kr
30%
167 kr
239 kr

Träningsmattor

En bra träningsmatta är nästan ett måste om du tränar hemma eller någon annan stans som inte är en dedikerad träningslokal. En bra matta ger dig inte bara något bekvämt att ligga på utan den ger även en yta som inte är halkig och den skyddar ditt golv och dina kläder. Det finns mattor i många olika utföranden, färger och storlekar. Välj en som passar dina behov. En lite större matta ger dig mer utrymme att träna på men är inte lika smidig att ta med om du ska träna någon annanstans än hemma. En mindre matta är samtidigt mer portabel och lättare att stuva undan.

Med enkel träningsutrustning så har du alla möjligheter att träna regelbundet och på dina villkor. Allt som behövs är lite yta att träna på och du är redo att köra igång. Med en bra matta så kan du köra styrketräning, yoga, hopprep och nästan vad som helst.

Om du vill läsa mer om övningar med träningsmatta så rekommenderar vi följande artikel:

Ab Burner

Utvalda produkter
Toppsäljare
30%
+ 1 variant
Toppsäljare
30%
+ 1 variant
Master Fitness
209 kr
299 kr
Köp Köp
30%
195 kr
279 kr
30%
279 kr
399 kr
30%
244 kr
349 kr
30%
314 kr
449 kr