Balans & bålstyrka

Balans- och bålträning avser träning av kroppens mitt som ofta benämns med engelskans core. Genom att förstärka din bål och förbättra balans förebygger och minimerar du r...

Balans- och bålträning avser träning av kroppens mitt som ofta benämns med engelskans core. Genom att förstärka din bål och förbättra balans förebygger och minimerar du risken för skador både på gymmet och i vardagen. Fördelen med Coreträning är att den kan utföras i princip överallt. Dina coremuskler i mage och rygg stärker, stabiliserar och skapar en nödvändig grund för all typ av träning. Nedan hittar du populära redskap som pilatebollar, balansplattor, maghjul med mera för en riktigt bra Coreträning.

Läs mer

Balans- och bålträning gör dig starkare

Coreträning handlar om bålträning och balansträning av musklerna i mag- och ryggpartiet. Genom en stark core kan du ta dig längre inom all annan träning, vare sig det gäller styrka, snabbhet eller uthållighet. Du som har riktigt bra bålstabilitet minskar risken för att skada dig och kan pusha dig själv till nya höjder. Ökad kroppskontroll och bättre hållning är bara några av de många fördelar som följer av denna typ av träning, som är en självklarhet för alla som tränar på hög nivå. Hos oss på Gymgrossisten hittar du ett brett urval av produkter för att stärka din coremuskulatur.

Stark core minimerar risken för skador

Oavsett hur mycket eller ofta du tränar och hur stark vilja du har, finns det något som riskerar att ta dig ned på jorden när du minst anar det: skador. Därför är det viktigt att försöka förebygga skador, för när de väl uppkommer kan de ta ett bra tag att bli kvitt dem. Långa uppehåll gör att du tappar motivationen, styrkan och glöden. Regelbunden coreträning är ett av de bästa sätten att hålla kroppen skadefri. Diskbrock och kroniska belastningsskador är skadetyper som kan undvikas genom att hålla dina coremuskler i form.

Populära balansredskap för coreträning

För att träna magmuskulatur och ryggparti finns flera grymma produkter, och på senare tid har många nya träningsformer dykt upp på marknaden allteftersom vikten av starka coremuskler blivit allmänt känd. En ab roller är ett redskap som alla bör ha hemma. Rollern är enkel att använda och är enligt många det bästa sättet att stärka hela corepartiet med ett och samma effektiva redskap. Balansbrädor är perfekta att träna med om du skadat dig, men används även i förebyggande syfte för att öka stabilitet och balans som får dig att prestera bättre. Slutligen är olika sorters bollar populärt för att träna coremuskulaturen. Placera bollen mellan dig och en vägg och rulla upp och ned för ett pass du inte återhämtar dig från i första taget.

Dölj
Filtrera sortiment
Återställ allt

Varumärken

Typ av Träningsredskap

Avbryt
Använd filter
Toppsäljare
799 kr
25%
1.124 kr
Lägsta pris 1.499 kr (-25%)
Lägsta pris 1.499 kr (-25%)
+ 2 varianter
299 kr
Köp
Köp
25%
374 kr
Lägsta pris 499 kr (-25%)
Lägsta pris 499 kr (-25%)
+ 1 variant
399 kr
Köp
Köp
+ 1 variant
399 kr
Köp
Köp
25%
262 kr
Lägsta pris 349 kr (-25%)
Lägsta pris 349 kr (-25%)
25%
224 kr
Lägsta pris 299 kr (-25%)
Lägsta pris 299 kr (-25%)
25%
187 kr
Lägsta pris 249 kr (-25%)
Lägsta pris 249 kr (-25%)
40%
329 kr
Lägsta pris 549 kr (-40%)
Lägsta pris 549 kr (-40%)
Toppsäljare
25%
1.424 kr
Lägsta pris 1.899 kr (-25%)
Lägsta pris 1.899 kr (-25%)
2.695 kr
Bevaka
Bevaka
259 kr
Bevaka
Bevaka