0
0

Kokosolja

Kokosolja är på samma sätt som exempelvis olivoljan, uppdelad enligt huruvida man har använt kallpressning eller varmpressning som metod för att få oljan utvunnen från rå... Kokosolja är på samma sätt som exempelvis olivoljan, uppdelad enligt huruvida man har använt kallpressning eller varmpressning som metod för att få oljan utvunnen från råvaran. Den kallpressade varianten, Extra Virgin, har kokossmaken och -doften intakt och den innehåller även mest näringsämnen. Dock kan man välja den varmpressade varianten om man har tänkt använda produkten till stekning och övrig matlagning där man hettar upp kokosoljan. Den är nämligen värmetålig och saknar den karakteristiska kokossmaken och -doften. Båda varianterna innehåller rikligt med MCT-fettsyror, det vill säga medellånga fettsyror. Läs mer

Kokosolja har många användningsområden och kan göra nytta både invärtes och utvärtes. Kokosoljan innehåller MCT fettsyror, som är en förkortning för Medium Chain Triglycerides. Fettsyror av den här typen som kokosoljan innehåller kan tas upp snabbare av kroppen än många andra fetter.

Kokosolja till matlagning

Kokosolja är ett tacksamt fett eftersom det med fördel kan användas i matlagning utan att de nyttiga näringsämnena försvinner. Kokosfett och kokosnötsolja har dessutom antibakteriella egenskaper som kan råda bot på en orolig mage. Oljan kan få bort de dåliga bakterierna som finns i magen och bidrar därför till en bättre tarmfunktion. Om man har ett regelbundet intag av kokosolja kan den dessutom hjälpa kroppen att stärka sitt immunförsvar, vilket är en egenskap som flera andra vegetabiliska oljor saknar. Det går lika bra att använda kokosolja i frukostsmoothien som det går att använda den som stekfett. Hos oss på Gymgrossisten hittar du flera olika kokosoljor som du kan använda för att ge din kropp en näringsrik och hälsosam fettbalans.

Många fördelar med kokosolja

Utöver att kokosolja har näringsämnen som man kan dra nytta av vid matlagning är den tacksam att använda på huden. Har man problem med eksem kommer oljans antiinflammatoriska egenskaper lindra klådan och påskynda läkningen. Kallpressad kokosolja är extra tacksam att använda som en hårinpackning eftersom det mättade fettet tillför extra fukt, lyster och näring till ett slitet hår. Vill du hitta en naturlig och allergivänlig ansiktsrengöring kan du med fördel välja att prova använda kokosolja. På ett skonsamt sätt rengör den huden från både smink och hudvårdsprodukter, utan att torka ut ansiktet. När oljan innehåller MCT fettsyror är den även tacksam att använda för att tillföra huden extra fukt och spänst. Det går bra att använda kokosoljan såväl som ansiktsmask och som hudkräm.

Dölj
Filtrera sortiment
Återställ allt

Varumärken

Avbryt
Använd filter
74 kr
169 kr
69 kr
79 kr
99 kr
119 kr
139 kr