0
0
0
0

Monohydrat

Vad är kreatin? Kreatin är ett ämne som finns och bildas i kroppen. Det finns även i små mängder i maten vi äter och nästan enbart i kött. Kroppen använder kreatin so... Vad är kreatin? Kreatin är ett ämne som finns och bildas i kroppen. Det finns även i små mängder i maten vi äter och nästan enbart i kött. Kroppen använder kreatin som en mycket snabb energikälla och kroppen använder kreatin konstant, dygnet runt. Läs mer

Ett av världens mest populära kosttillskott 

Kreatin kommer i många olika former och varianter men den absolut vanligaste och mest populära formen är kreatinmonohydrat. Det är främst på denna form som forskning bedrivs och det är den som finns i de flesta kosttillskott. Sedan kreatin blev tillgängligt som kosttillskott så har det blivit ett av världens mest populära tillskott för att öka prestationsförmågan. 

Mer repetitioner med kreatin 

Kreatin ökar prestationsförmågan. Det är idag bevisat bortom alla tvivel att ett dagligt intag på endast 3 g kreatin ökar den fysiska prestationen vid upprepad kraftansträngning. Detta i samband med kortvarig och högintensiv träning så som att träna på gym. Effekten visar sig vanligtvis i form av att du klarar av att göra fler repetitioner med en given vikt.  

Hur du använder kreatin 

Det finns två grundläggande sätt att använda kreatin. Det enklaste sättet är att bara ta 3 – 5 g dagligen. Det andra sättet är att kreatinladda. Denna metod innebär att man tar 20 g kreatin dagligen. Dessa 20 g delas då upp på 4 eller fler doser och tas över hela dagen. Tanken med att kreatinladda är att det går snabbare att få maximal inlagring av kreatin i musklerna. I slutändan får du samma resultat av båda metoderna men det kan gå något snabbare med en laddning.  

Kreatin är nästan smaklöst. Vissa kan uppleva smaken som lite bitter eller besk men denna smak döljs mycket lätt i all vätska utom vatten. Ett tips är att blanda ditt kreatin med en proteinshake, gainer eller din PWO. Det går även utmärkt att blanda det i morgonkaffet om du tycker om att ha tydliga rutiner kring dina kosttillskott. 

Gymgrossisten har ett stort utbud av olika märken som säljer kreatinmonohydrat så som Star Nutrition och SmartSupps. Välj den produkt som passar dig bäst.  

Dölj
Filtrera sortiment
Återställ allt

Varumärken

Form

Avbryt
Använd filter
Toppsäljare
199 kr
Nyhet
249 kr
+ 1 variant
249 kr
Köp Köp
299 kr
20%
539 kr
677 kr
Köp Köp
15%
339 kr
398 kr
Köp Köp
249 kr
469 kr
299 kr
299 kr
385 kr
349 kr
349 kr
Bevaka Bevaka
249 kr
379 kr
399 kr
229 kr
599 kr
329 kr
429 kr
199 kr
359 kr
175 kr