0
0

Kolhydrater

Kolhydrater är ett av våra energigivande näringsämnen och utgör den största delen av genomsnittsmänniskans energiintag. Begreppet kolhydrat tjänstgör även som samlingsnam... Kolhydrater är ett av våra energigivande näringsämnen och utgör den största delen av genomsnittsmänniskans energiintag. Begreppet kolhydrat tjänstgör även som samlingsnamn för sackarider och polymerer. Precis som namnet föreslår är en kolhydrat rent kemiskt hydrater av kol. Trots den stora genomslagskraften för lågkolhydratsdieter (Atkins, Keto, LCHF m.fl.) på sistone är det ställt bortom allt rimligt tvivel att ett intag av kolhydrater har en mycket positiv inverkan på prestation och återhämtning. Läs mer

Vid träning är det viktigt att kunna höja energinivåerna med hjälp av både snabba kolhydrater eller långsamma kolhydrater, beroende på träningsform, för att orka prestera. Vid högintensiva pass eller tävlingar är det viktigt att äta kolhydrater som är långsamma före och snabba kolhydrater efter träning för en bättre återhämtning.

Vad är kolhydrater?

Det är viktigt att vara medveten om vad kolhydrater är för något och vad det är bra för, då det underlättar både träning och kost för att få ett maxat resultat. Kroppen får i sig en grupp av näringsämnen, sockerarter (sackarider) och kedjor (polymerer) som har ett samlingsnamn: kolhydrater. Vid matsmältningen bryts kolhydraterna ner till glukos. Glukos är en annan viktig energikälla till kroppens celler, hjärta och nervsystem för att orka hålla sig aktiv. Gymgrossisten erbjuder ett brett sortiment av kolhydrater i form av drycker, bars och färdiga paket. Oavsett hur hårt eller hur lite du tränar, finns det något för alla som fort och enkelt vill få i sig snabb eller långsam energi beroende på vad man föredrar.

Hur får jag i mig kolhydrater?

Vid träning och användning av sina muskler sjunker blodsockret eftersom musklerna använder sig av socker som bränsle. Därav är det klokt att äta kolhydratrik mat för att hålla blodsockret på en jämn nivå, för att hålla sig fortsatt uthållig i sin träning. Behöver du äta något som påverkar blodsockret så lite som möjligt bör du välja att äta långsamma kolhydrater. Kroppen behöver ny energi efter träningen för att kunna återhämta sig då det är viktigt att få i sig snabba kolhydrater i form av kolhydrater och protein. Bygger du muskler eller vill minska i vikt, har Gymgrossisten ett stort utbud av produkter med kolhydrater som är en viktig komponent för att kunna påverka sitt framtida träningsresultat.

Dölj
Filtrera sortiment
Återställ allt

Varumärken

Avbryt
Använd filter

Supreme Maltodextrin

Star Nutrition
49 kr
Köp Köp
Toppsäljare
Toppsäljare

Highly Branched Cyclic Dextrin, 400g

Star Nutrition
149 kr

OsmoPure, 2 kg, Natural

M-Nutrition
249 kr

Energy Booster New Formula, 1500 g, Orange/Lime

Fairing
199 kr

Vitargo Electrolyte, 2 kg, Citrus

Vitargo
489 kr

Sloow Carbs +, 1280 g, Orange Lime

Fairing
199 kr

Vitargo Electrolyte, 1 kg, Citrus

Vitargo
295 kr

Vitargo Pure, 2kg

Vitargo
499 kr

Glycomaize, 2 kg

Optimum Nutrition
229 kr

Vitargo Pure, 1kg

Vitargo
259 kr

Fast Carbs, 1400 g, Naturell

Fairing
89 kr

Vitargo Pure, 5kg

Vitargo
995 kr

24 x Vitargo Gel koffein, 45 g

Vitargo
715 kr
Köp Köp

Nitro Carbs, 900 g

Delta Nutrition
129 kr

Vitargo Professional, 700 g

Vitargo
295 kr

Carbo Engine, 1kg

Swedish Supplements
139 kr
Köp Köp

20 x Vitargo Electrolyte, 70 g, Citrus

Vitargo
700 kr

18 x Vitargo Carboloader, 75 g, Apelsin

Vitargo
567 kr

Vitargo Endurance Fuel, 1 kg, Citrus

Vitargo
299 kr