Så tar du dig från soffan till gymmet

Nytt år, nya möjligheter! Är du en av många som bestämt sig för att ta tag i träningen, men finner det svårt att komma igång? Här är 5 tips på hur du tar dig från soffan till gymmet.

Nyår ligger tätt i backspegeln. Som så många andra år är det många som med varierande framgång bestämmer sig för inleda det nya året med att börja träna. Men det är oftast lättare sagt än gjort. Därför har vi sammanställt fem tips på hur du lättare överger soffan till fördel för bänkpressen.

 

1. Skaffa en träningspartner

Delad glädje är dubbel glädje – hitta en kompis att träna med! Förutom att du får någon att dela de många positiva upplevelserna med så är det dessutom betydligt svårare att hoppa över ett pass om du vet att någon väntar på dig utanför gymmet.

 

2. Hitta en inspirationskälla

Alla kan hämta inspiration från någon. Om det sen är från någon som lyfter tungt, ser bra ut, har gjort en stor transformation själv eller bara har en bra inställning till livet spelar ingen roll. Så länge personen fungerar som en daglig påminnelse om att det slit du lägger ner idag i slutändan kommer vara värt det är han eller hon en bra inspirationskälla.

 

3. Fira dina framgångar

Motivera dig själv genom att bestämma att du och din träningskompis kommer fira när ni uppnått något av era mål. Firandet i detta fall kan vara vad som helst. Gå på spa, en bra restaurang eller ta en shoppingtur för att införskaffa en tröja som du länge velat ha men aldrig köpt. Du vet bäst själv vad som skulle ge dig en extra push mot dina mål.

 

4. Var inte rädd för lite smärta

Att dra sig för gymmet i rädsla av att det kommer vara smärtsamt och oskönt är allt annat än ovanligt. Släpp den tanken.

För det första: Tusentals människor tränar regelbundet. Om dem kan göra det kan du göra det också. För det andra: Tänk på att mjölksyra, träningsvärk och andfåddhet inte på något sätt är farligt, även om det inte är komfortabelt. Faktum är att det är raka motsatsen till farligt och något som i längden kommer göra dig starkare.

 

5. Planera din träning i förväg

Kom inte till gymmet bara för att cirkulera runt, fundera på vad du ska göra och dra lite i roddmaskinen. Planera ditt pass i förväg så att du är helt säker på hur passet ska se ut redan när du anländer till gymmet. På så vis får du maximalt ut av varje investerad minut.

Toppsäljare
599 kr