0
0

Just nu! Proteinbars upp till 50% rabatt! >>klicka här

Kollagen, MSM & Leder

Gymträning, sporter, aktiviteter eller motion som på ett eller annat sätt omfattar ansträngande moment kan leda till påfrestning för lederna. Genom att äta korrekt kost e... Gymträning, sporter, aktiviteter eller motion som på ett eller annat sätt omfattar ansträngande moment kan leda till påfrestning för lederna. Genom att äta korrekt kost eller tillföra extra kollagen och MSM kan du ge dig själv de bästa förutsättningarna för normalt fungerande leder. Läs mer

Kollagen

Kollagen är en typ av protein, fiberprotein som utgör en tredjedel av allt protein hos människan. Kollagenet finns främst i stödjevävnad som ben, hud, senor och blodkärlsväggar. Ungefär 70% av huden består av kollagen, och det är det protein som ger huden dess elasticitet, fyllighet och spänst. 

Detta gör kollagenet

En låg kollagenhalt i kroppen kan påverka hår, hud och naglar negativt, vilket leder till att linjer och rynkor förekommer samt hudens elasticitet minskar. Vad många inte vet är att kroppens egen kollagenproduktion börjar avta efter 25-års ålder, med en minskning på så mycket om 1% per år. Många vill därför öka sitt eget kollagenintag, och det kan man göra genom att äta mer kollagenrik mat eller använda sig av ett kosttillskott. 
Kollagentillskott är även populärt bland dem som vill bibehålla sin rörlighet eftersom kollagen naturligt återfinns i leder, brosk och skelett. Det kan även kombineras med tillskott av Vitamin C, som bidrar till normal kollagenbildning och därför även broskets, skelettets och hudens normala funktion. 

Innehåll i kollagen

Kollagen, består precis som alla andra proteiner i kroppen, av små byggstenar - aminosyror - som i sin tur bildar långa peptidkedjor som vrider sig runt varandra till kollagenfiber. Vi känner till minst 28 olika varianter av kollagen där typ I och III är de vanligast förekommande i vår hud och där typ II vanligen förekommer i brosk och leder. 


MSM

MSM (Metylsulfonylmetan) är en organisk form av svavel, vilket utgör 0,25 procent av människans kroppsvikt. Svavel är en viktig beståndsdel i kroppens kollagen och keratin, som bygger upp hår och hud, men även bindväv, brosk och senor. Till utseendet är MSM ett luktfritt, vitt, kristallint pulver och förekommer i alla levande organismer.

Vart finns MSM?

MSM finns naturligt i bland annat grönsaker, frukt och kött. Beroende på individuella matvanor kan det däremot vara svårare att få i sig svavel än det var tidigare. MSM är nämligen värmekänsligt och om du har för vana att tillaga dina grönsaker kan det påverka mängden MSM du får i dig. Därför är tillskott en enkel form att tillsätta MSM i önskad mängd. 

MSM - pulver eller kapsel?

MSM finns i både kapsel- och pulverform och det är egentligen bara en smakfråga vilken man föredrar. Vad som kan vara viktigt att tänka på är att MSM-pulver har en lite bitter eller besk smak och kan därför med fördel blandas i smoothies eller juicer. C-Vitamin ökar upptaget av MSM i kroppen.
 

Dölj
Toppkategorier inom Kollagen, MSM & Leder
Filtrera sortiment
Återställ allt

Varumärken

Form

Avbryt
Använd filter
249 kr
199 kr
199 kr
267 kr
59%
115 kr
279 kr
Toppsäljare
399 kr
399 kr
249 kr
Toppsäljare
249 kr
89 kr
199 kr
Köp Köp
55%
179 kr
399 kr
299 kr
Köp Köp
189 kr
Star Nutrition
149 kr
159 kr
329 kr
279 kr
225 kr
249 kr
259 kr
99 kr
239 kr
139 kr
139 kr
279 kr
299 kr
119 kr
197 kr
399 kr
299 kr
Köp Köp
299 kr
299 kr
179 kr
299 kr
450 kr