4 tips för magrutor som en världsmästare

Förutom den estetiska aspekten av synliga magrutor, kan det också ha positiva effekter på hälsan. Att ha en vältränad mage kan förbättra kroppshållningen och minska risken för ryggproblem. Magmusklerna är också en viktig del av kroppens kärn- eller bål muskler som stabiliserar och skyddar ryggraden och inre organ.

Att arbeta för att uppnå synliga magrutor kan också fungera som motivation för att bibehålla en hälsosam livsstil med en balanserad kost och regelbunden träning.

Börja med att minska kroppsfett

För att synliga magrutor ska framträda behöver du ha en relativt låg kroppsfettsnivå. Detta kan uppnås genom en kombination av kost och träning. Fokusera på att skära ner på kalorier och äta hälsosamt, och lägg till kardiovaskulär träning och styrketräning i din rutin för att bränna fett och bygga muskler.

Träna din mage

Fokusera på att träna magen genom övningar som situps, crunches, plankor och andra liknande övningar som stärker bukmusklerna. Genom att träna magmusklerna regelbundet och på ett varierande sätt kan du öka muskelmassan och därmed synligheten av magrutorna.

Var konsekvent

Träna regelbundet och var konsekvent i din träning för att uppnå önskat resultat. Det är viktigt att hålla en bra träningsrutin och att inte missa några träningstillfällen.

Öka intensiteten i din träning

Ett sätt att få musklerna att jobba mer är att öka intensiteten. Ökad intensitet bryter ner muskelfibrerna mer vilket i sin tur kan ge ökad muskelmassa och synligare magmuskler. Det går att öka intensiteten på tre olika sätt. Tyngre vikter, fler reps eller kortare vila.

Kombinera träning med en hälsosam kost

Vill man ha synliga magrutor är det förutom att träna magmusklerna även viktigt att hålla en bra kost. Det är viktigt att ta reda på ifall ens magrutor inte syns för att man har för hög fettprocent eller för att man har för små muskler. Ifall det är så att du har för hög fettprocent är det svårt att få synliga magrutor genom att bara bygga större magmuskler. Då kan det även krävas att du ligger på ett kaloriunderskott för att nå önskat kroppsfett.

Det kan också vara så att dina magmuskler inte syns för att du har för små magmuskler. Då gäller det att ligga på ett litet kaloriöverskott med högt proteinintag, samtidigt som du sköter din träning, för att musklerna ska kunna återhämta sig

Populära produkter
Toppsäljare
+ 11 varianter
Toppsäljare
+ 11 varianter
349 kr
Köp
Köp