Kickstarta året med starka deals 💪 Se alla här >>

Välj det knästöd 
som passar dig
TRÄNING & FYSIOLOGI

Välj det knästöd som passar dig

Knästöd är anatomiskt formade för att skydda knäna, de ger både kompression och värme för att öka prestationen och förhindra skador.

Knäet är en av de mest utsatta delarna av kroppen, och kräver extra stöd under tunga eller långa pass samt efter en skada. Knästöd fungerar genom att ge värme och kompression till knäna. Kompressionen ökar blodflödet och input från knäet, och hjälper en idrottsman att utföra mer kontrollerade och stabilare rörelser.

Uppvärmningseffekten hjälper till att öka blodflödet snabbare, och håller knäet varmt under aktiviteten.

Vägledning: Så väljer du rätt tjocklek

Beroende på vilken aktivitet på avser utöva passar olika knästöd olika bra. Nedan listar vi de vanligast tjocklekarna och vilka träningsformer de är anpassade för.

3 mm – för uthållighetssporter

Det 3 mm tjocka knästödet gynnar idrottare inom uthållighet och långdistansträning. Det är lättare, och perfekt för uthållighetssporter när du vill bära så lätt utrustning som möjligt. 3 mm knästödet stödjer idrottare när de börjar bli trötta i slutet av ett träningspass, och hjälper till att återta kontrollen över knärörelserna.

5 mm – för blandad aktivitet

Det 5 mm tjocka knästödet gynnar idrottare för en omväxlande träning där det krävs både rörlighet och stöd. 5 mm knästöd kan användas för de flesta sporter, från långdistanslöpare, till gym och fitness. Ett allmänt knästöd som kan användas för alla typer av aktiviteter. 

7 mm – för kortare, tyngre aktiviteter

Det 7 mm tjocka knästödet erbjuder kraftfull stabilisering för tunga lyft och ger extra stöd under rehabilitering. Historiskt sett har 7 mm mest används av tyngdlyftare som behöver extra stöd under ett lyft, men i dag är det också vanligt på gym vid tunga lyft. 7 mm ger en mycket distinkt input och medvetenhet om knäet, för att säkerställa att kortare aktiviteter utförs mer korrekt och säkert.

Populära knästöd
20%
+ 5 varianter
239 kr
299 kr
Köp Köp
20%
+ 5 varianter
279 kr
349 kr
Köp Köp
20%
+ 5 varianter
319 kr
399 kr
Köp Köp