calisthenics
Utanför boxen

Det här är calisthenics och street workout

Träningsformen, som kallas calisthenics eller streetworkout, går ut på att utnyttja lämpliga föremål i sin närmiljö och använda sin egen kroppsvikt som motstånd.

Vad är street workout?

Street workout går ut på att använda den egna kroppen som tyngd och göra statiska övningar med full kontroll över kroppen

Träningsformen har sitt ursprung i amerikanska fängelser. När fångarna inte fick använda vikter i sin träning tänkte de ut olika sätt att ändå kunna bygga muskler.

Att bara använda sig av kroppen är ju det enklaste träningssättet av alla. Allt du behöver är bra styrka i bålen, sen kan du träna där du är – på gymmet, hemma, i parken eller ute på stan. Har du bara en stång är du i himlen.

Human flag
Övning #1

Human flag

En övning som ställer stora krav på ditt sexpack. Använd dig av en ribbstol eller en stolpe, fatta ett ordentligt grepp och sträck sedan kroppen rakt ut. Håll spänningen så länge du kan.

Planche
Övning #2

Planche

En riktig killer som ställer höga krav på bål och bröst, men framför allt på axlarna. Stå som i en vanlig armhävning, men skjut fram kroppstyngden så armarna kommer mer under kroppen. Lyft båda benen och sträck ut.

Front-lever
Övning #3

Front-lever

En grundövning inom street workout. Häng rakt ner i en stång, sedan lyfter du långsamt fötterna mot huvudet tills hela din kropp är helt parallell med golvet. Därifrån kan du sedan förlänga med en pull-up mot stången.

Handstand
push-ups
Övning #4

Handstand

push-ups

Om du tycker det är en baggis att stå på händer kan du spetsa till det genom att göra armhävningar när du står där. Orkar du inte stå på händer kan du fuska lite genom att göra övningen lutad mot en vägg.

Produkter för streetworkout
Toppsäljare
Toppsäljare
11 recensioner
1.250 kr
1 recensioner
599 kr
8 recensioner
139 kr