Mårten Nylén om ett: Smart & enkelt mellanmål

Många fungerar bäst när de äter flera små måltider framför flera stora. Detta görs enklast med hjälp av mellanmål mellan dagens större måltider. Men vad består ett bra mellanmål av? Här är några tips.

Riktlinjer för bra mellanmål

Syftet med ett mellanmål är att hålla energinivåerna höga under dagen samt att motverka hunger mellan frukost, lunch och middag. Ett bra mellanmål bör i grova drag uppfylla 3 punkter: 1. Det bör innehålla rätt näring i rätt mängd. Rätt näring är i det här fallet är näring som ger energi och som mättar bra. En bra tumregel är att mellanmålen bör ge runt 20 gram protein och långsamma kolhydrater och nyttigt fett efter preferens. 2. Det ska vara enkelt att ta med och enkelt att tillreda. Som Mårten konstaterar i ovanstående videoklipp: ”Du kanske inte gillar att springa runt med 3–4 ägg i fickan.” Desto lättare det är, desto större är chansen att du tar med mellanmålet när du lämnar hemmet. 3. Det bör vara gott. Ett gott mellanmål är inte bara bättre för vardagstrivseln, det är även viktigt för att du ska ta dig tid att äta mellanmål dagligen.

Bra mellanmålsprodukter

Det finns flera exempel på produkter som passar bra som mellanmål, både i form av shakes och bars. Här är två populära alternativ: Protein & Oat Shake är en produkt med protein och kolhydrater från havre. En shake, som endast behöver blandas med vatten, innehåller drygt 20 gram protein och 20 gram nyttiga kolhydrater. Protein & Oat Shake mättar bra och finns att tillgå i två goda smaker. Star Nutrition Protein Bar innehåller 20 gram högkvalitativt protein, 6 gram fibrer och mindre än 1 gram socker per bar. Den smakar sensationellt bra och är enkel att ta med var du än ska.

Populära mellanmålsprodukter
+ 4 varianter
269 kr
Köp
Köp
+ 2 varianter
249 kr
Köp
Köp
Toppsäljare
599 kr
Bevaka
Bevaka