0
0

Just nu fri frakt vid köp över 99 kr!

Mårten Nylén: Är stress och träning farligt?

En vanlig fundering och ett för många gnagande orosmoment är huruvida det är farligt att träna under perioder då man stressar mycket. Kan kroppen verkligen återhämta sig från träningen om den har fullt upp med att hantera vardagsbestyren? Vi bad Mårten Nylén dela med sig av hans syn på frågan.

Ofarligt men sämre

Det generella svaret på frågan är enkelt: Det är under normala förutsättningar inte farligt att träna och stressa samtidigt – men stress är inte bra för träningsresultaten. Kroppens förmåga att återhämta sig efter träning försämras i takt med ökade stressnivåer, så om ditt mål är optimala träningsresultat är det viktigt att försöka hålla nere stressnivåerna.

Träning och kost

Faktum är att ett bra sätt att minska stressen och de negativa konsekvenserna av den är att sköta sin kost och träning.

Vad gäller träningen så handlar det om att hitta en träningsform och ett upplägg som går att integrera i vardagen. Om du inte kan träna innan eller efter jobbet, kan du träna på lunchen? Om du inte gillar gymträning, kanske passar gruppträning eller konditionsträning bättre? Det viktiga är inte vad du gör, utan att du gör någonting.

Grunden till en bra kosthållning läggs alltid med bra mat i tillräckligt stora mängder. Kosttillskott kan göra det lättare att täcka behovet av ett näringsämne eller lättare att uppnå en viss effekt.

Om ditt mål är att förbättra återhämtningen är vassleprotein ett uppskattat tillskott. Protein påskyndar återhämtningen och stimulerar muskeluppbyggnaden, och med ett proteinpulver får du rent protein i ett gott, billigt och lättanvänt format. Proteinpulver innehåller dessutom väldigt lite fett, kolhydrater och socker.

Populära produkter för mindre stress i vardagen

Nootropics Night, 60 caps

Star Nutrition
199 kr
Toppsäljare
Toppsäljare

Ultimate ZMA Night Complex, 90 caps

Star Nutrition
399 kr
Toppsäljare
25%
Toppsäljare
25%

Ultimate Ashwagandha, 120 caps

Star Nutrition
141 kr
189 kr
Toppsäljare
Toppsäljare

Vitamins & Minerals Daily, 60 caps

Star Nutrition
99 kr

Supreme Night Time Protein

Star Nutrition
269 kr
Köp Köp
30%
30%

12 x Best Bar, 60 g

Star Nutrition
185 kr
264 kr
Köp Köp