0
0

Få 200 kr rabatt med koden: GYM200
Få 300 kr rabatt med koden: GYM300
Läs mer här >>

MCT

MCT står för Medium Chain Triglycerids och är medellånga vegetabiliska fettsyror. Dessa fettsyror skiljer sig från "vanliga" fetter på så sätt att de inte lagras i kroppe... MCT står för Medium Chain Triglycerids och är medellånga vegetabiliska fettsyror. Dessa fettsyror skiljer sig från "vanliga" fetter på så sätt att de inte lagras i kroppens fettväv. Istället sker en snabb absorbtion i magsäcken och sedan transport till lever där förbränning och energiutvinning sker. MCT-fetter är ett utmärkt energitillskott för dig som tränar då det tas upp lika snabbt som kolhydrater men innehåller dubbelt så mycket energi per gram. Idrottare som använder sig av MCT kan spara på musklernas glykogenlager och på så sätt öka sin uthållighet. För dig som önskar extra energi till att träna längre är MCT det givna valet! Läs mer

MCT som finns naturligt i både palmolja och kokosolja innehåller medellånga mättade fettsyror som kan användas för att på ett hälsosamt sätt gå ner i vikt eller för en ökad uthållighet. Genom att oljan snabbt tas upp av kroppen ökar både prestation och förbränning.

MCT ger snabbt ny energi

MCT-olja, som är en förkortning av Medium Chain Triglycerides, innehåller medellånga mättade fettsyror som till skillnad från andra oljor absorberas i snabb takt. Oljan ger ett snabbt energitillskott som ökar kroppens uthållighet vid fysisk träning men eftersom MCT tas upp av levern lägger sig fettet inte i kroppens fettvävnad utan fungerar som en extra förbrännare av lagrat kroppsfett. När man äter MCTY bildas så kallade ketoner som normalt uppkommer vid ett lågt kolhydrat intag, som talar om för kroppen att använda lagrat kroppsfett som energi snarare än muskelmassa. Detta tillstånd kan även fungera som en aptitreglerare eftersom oljan ger en minskad aptit och en ökad mättnadskänsla. Ytterligare en hälsoeffekt är att MCT innehåller cirka 10 procent mindre fett per gram än annat fett.

Verklig effekt kommer av koncentrerat MCT

MCT-fett finns naturligt i både kokosfett och palmolja. Fettet passar bra i mat och till matlagning och kan värmas upp utan att tappa sina hälsosamma egenskaper. Det kan dock vara svårt att få i sig rätt mängd för att uppnå önskad effekt och då är MCT-fett i form av kosttillskott ett bra alternativ. Gymgrossisten har ett bra utbud som till exempel en vegansk olja från R3P Life, som är en ren kokosolja som passar bra i mat, smoothies och andra drycker. Annat som finns i utbudet är Star Nutritions MCT Oil som ger en snabb effekt. För den som vill ha en högkoncentrerad produkt som ger sex gånger så mycket MCT som vanlig kokosnötsolja är Mutant MCT Oil ett bra val.

Dölj
Filtrera sortiment
Återställ allt

Varumärken

Typ av fettsyra

Avbryt
Använd filter

R3P MCT Oil, 473 ml

R3P Life
229 kr

MCT Oil, 500 ml

Star Nutrition
149 kr

Mutant Core Series MCT Oil, 946ml

Mutant
299 kr

Keto Greens & MCT, 600 g, Lemon

M-Nutrition
399 kr

Keto MCT Oil, 390 g, Salty Caramel

M-Nutrition
299 kr

Keto MCT Oil Powder, 300 g, Natural

M-Nutrition
219 kr