0
0
0
0
Chokladbollar med kasein

Det finns ju hur många versioner som helst på dessa godingar och de är såklart godast med havre som orginalet, men ibland vill man dra ner på kalorier, vissa på kolhydrater, andra dietar eller vill bara ha ett snålare alternativ så de kan äta mer (som jag). Och varför inte köra lite sådana versioner om de smakar i princip lika gott? Win win!

Därför använder jag kruskakli istället för havre många gånger, det blir ändå lite substans i smeten och jag gillar faktiskt smaken av kruskakli. Samtidigt som man minskar både på energi och kolhydrater (och ökar mängder fiber). 

Man kan även testa andra smaker än Chocolate på Elit Casein i receptet, om man vill.

Gott och faktiskt pinsamt nyttigt!

Ingredienser

(1 sats chokladbollar)

33 g Elit Casein Chocolate

1 st msk Kakao

20 g Kruskakli

2 st msk Sukrin

50 g Kvarg

0.5 st dl Koncentrerat kaffe

8 g Kokosflingor

Instruktioner

  1. Blanda ihop alla torra ingredienser
  2. Ha i kvarg och häll på kaffet
  3. Fyll sedan på lite vatten i taget tills "smeten" blir geggig (kaseinet sväller och torkar ut en aning med tiden, så bollarna inte blir för torra när de ska stå och "gotta till sig" i kylen)
  4. Rulla degen till små bollar. Rulla dem sedan i kokos
  5. In i kylen och låt stå minst en timme för optimal smak och konsistens
  6. Ta ut och njuuut!
Produkter från receptet
Toppsäljare
+ 9 varianter
Toppsäljare
+ 9 varianter
Star Nutrition
219 kr
Köp Köp
+ 3 varianter
379 kr
Köp Köp
+ 3 varianter
269 kr
Köp Köp

Om mig som gjort receptet:

Mitt namn är Antonia Pesevski och har styrketräning och bodyfitness i mitt hjärta. Min passion är det som driver mig och går alltid in helhjärtat i vad än jag tar mig för - jag är extremt målinriktad och har en passion för perfektion! 

Jag är även en riktig foodie och glad i mat i alla dess former. och delar gärna med mig av mina köksexperiment här på bloggen. 

Examinerad inom service Management Retail och titulerad civilekonom samt licensierad kostrådgivare specialiserad på elitidrottare och tävling / träning på elitnivå för att optimera prestationer, men sysslar även med mer basic livsstils/kostupplägg. 

Jag har förmånen att vara ELIT NUTRITION atlet och representera de bästa kosttillskotten på marknaden. Följ med på mina äventyr, ta del av mina tankar, tips, recept och inspireras! 

Följ mig gärna på Instagram @apesevski