4 tips för den perfekta sommarrumpan

Allt fler strävar efter att bygga en muskulös rumpa. Fitnessmodellen och den blivande dietisten Julia Eliasson vet exakt hur man gör. Här ger hon sina fyra bästa tips.

Maten är A och O

Många tror att rumpan byggs i gymmet, men i själva verket är kosten minst lika viktig, berättar Julia. Fokusera på naturliga och hälsosamma livsmedel som exempelvis fullkornsprodukter, grönsaker, frukt, baljväxter, fet fisk och kyckling. Se även till att äta på regelbundna tidpunkter under dagen för bästa resultat.

Tung träning

Var inte rädd för att köra tungt på gymmet! Min ben- och rumpträning består främst av tunga basövningar som knäböj och marklyft. Jag tar även hjälp av mindre övningar för att verkligen krama ur det sista. Anlita gärna en personlig tränare om du har svårt att veta vilka övningar du ska välja och hur du ska utföra dem.

Bra kosttillskott förbättrar återhämtningen

Mat och träning är grunden och kosttillskott ger det sista. Jag använder alltid proteintillskottet Lean Protein efter träning för att maximera återhämtningen och muskeluppbyggnaden. Jag brukar även använda långsamt protein i form av Supreme Any Time för att göra efterrättsliknande proteinpuddingar. Det är både nyttigt och gott.

Glöm inte vardagsmotionen!

Att välja vardagsmotion när tillfälle ges är viktigare än man tror för en god hälsa, men kan även hjälpa att forma rumpan. Ta trappan istället för hissen, gå korta sträckor istället för att ta bussen och stå upp och jobba när du har möjlighet.

+ 4 varianter
269 kr
Köp
Köp