0
0
0
0
Produktguide: Veganska proteinpulver

Vitaminer, mineraler och fettsyror är näringsämnen som, oavsett val av diet, krävs i en tillräckligt stor mängd för en fullgod hälsa. Under denna kategori har vi samlat en blandad uppsättning kosttillskott med enskilda näringsämnen eller kombinationer av flera.

Alla produkter är tillverkade utan animaliska ingredienser och kan därför användas av dig som följer en vegansk kosthållning. Du hittar bland annat vitaminer och mineraler som Vitamin B12, Magnesium, och C-Vitamin.

1. Vitamin B

B-vitaminer är en klass av vattenlösliga vitaminer som finns i åtta olika varianter. Många av dessa är svåra att få i sig i tillräckliga mängder vid en vegansk diet. Därför kan det vara en god idé att integrera vitamin B-tillskott i din dagliga kostrutin.

Topp-3 veganska B-vitaminer

99 kr
129 kr
129 kr

2. Vitamin D

D-vitamin är ett essentiellt näringsämne som vi tillgodogör oss genom solens strålning och dietärt genom att äta fet fisk. Under vinterhalvåret räcker inte solens strålning till och äter man dessutom inte fisk är det viktigt att få sig sina d-vitaminer på annat sätt.

Topp-3 veganska D-vitaminer

149 kr
100 kr

3. Magnesium

Magnesium är ett mångsidigt mineralämne som reglerar viktiga kroppsfunktioner såsom ämnesomsättning, nervsystem och muskelfunktion. Magnesium är dessutom svårt att få sig i tillräckliga mängder via kosten.

Topp-3 veganska magnesiumprodukter

99 kr
134 kr
120 kr

4. Zink

Zink är ett essentiellt näringsämne för bl.a. immunförsvar, hud, hår och hormonproduktion. Oavsett om du strävar efter förbättring av allmänhälsa, skönhet eller träningsresultat kan det alltså vara bra att ha ett genomtänkt förhållningssätt till zink.

Topp-3 veganska zinkprodukter

99 kr
60 kr
159 kr

5. Övriga mineraler

Utöver magnesium och zink finns det många mineraler som är svåra att få i sig genom strikt vegankost. Exempel på sådana är järn, kalcium, selen och folsyra. Upplever du har brist på någon av dessa kan det vara bra att kika på alternativ i tillskottsform.

Topp-3 övriga veganska mineraler

99 kr
99 kr
99 kr

6. Omega-3

Omega-3 är en familj av essentiella fettsyror som är viktiga att få i sig för att kroppen ska fungera normalt. Då den vanligast källan till omega-3 är fet fisk riskerar många veganer att få i sig för lite, här kan växtbaserad omega-3 i tillskottsform vara lösningen!

Topp-3 veganska omega-3-tillskott

269 kr
169 kr