0
0
Produktguide: Veganska livsmedel

Under denna kategori har vi samlat veganska livsmedel. Hälsosamma produkter som kan vara svåra att hitta i den reguljära dagligvaruhandeln.

Segmentet är varierat och innefattar allt från proteinrika flingor och jordnötssmör till kokosmjöl och matchapulver. Gemensamt för alla produkter är att de endast är tillverkade med vegetabiliska ingredienser och att de på ett eller annat sätt gör det lättare och roligare att leva hälsosamt.

1. Jordnötssmör

Traditionellt jordnötssmör är ofta utblandat med socker, salt och animalisk smörolja – här hittar du istället vårt urval av jordnötssmör utan tillsatser. Många av alternativen är dessutom ekologiska!

Topp-3 veganska jordnötssmör

Toppsäljare
Toppsäljare

Peanut Butter, 1 kg

Star Nutrition
89 kr
Köp Köp

Jordnötssmör osaltat, 1,5 kg

Kung Markatta
119 kr

2. Nötsmör

Jordnöt har länge varit go-to-råvaran när det kommer till nötsmör, men på senare tid har även flera andra varianter blivit nästan lika populära. Välj mellan t.ex. mandel, hasselnöt, cashew och valnöt – perfekt för dig som tål nötter men är känslig mot baljväxter!

Topp-3 veganska nötsmör

Organic Raw Almond butter, 250 g

Vitaprana
75 kr

Organic Raw Walnut butter, 250 g

Vitaprana
75 kr

Protein Hazelnut Cream, 200 g

Star Nutrition
65 kr

3. Frösmör

För de som av allergiskäl eller annan anledning inte vill konsumera nötbaserade produkter har de introducerats vegetabiliska smörprodukter baserade på frön och kärnor. Frösmören har samma goda smak, krämiga konsistens och fördelaktiga näringsvärde.

Topp-3 veganska frösmör

Organic Raw Sunflower butter, 250 g

Vitaprana
75 kr

Tahini utan salt EKO, 360 gram

Kung Markatta
39 kr

Organic Raw Hemp seed butter, 250 g

Vitaprana
75 kr

4. Kokosolja

Kokosolja är en riktig universalprodukt som kan användas till allt från matlagning och bakning till hud- och hårvård. Kokosolja har en naturligt hög koncentration av MCT-fett som bidrar med både näring och energi.

Topp-3 veganska kokosoljor

Organic Cocosa Pure Coconut Oil, 500 ml

Soma Hälsoprodukter
84 kr

Organic Coconut Oil, 500 ml

Vitaprana
74 kr

Flavor Free Organic Coconut Oil, 500 ml

Vitaprana
69 kr

5. Superfood

Superfoods är ett samlingsnamn på livsmedel som har utmärkta näringsvärden eller på övriga sätt har visat sig vara extra fördelaktiga för vår hälsa och välbefinnande. De är bland annat fullspäckade med vitaminer, mineraler och antioxidanter som är viktiga för vår hälsa.

Topp-3 veganska superfoodprodukter

Organic Chia Seeds, 300 g

Vitaprana
69 kr

Organic Spirulina Powder, 200 g

Vitaprana
139 kr

Reds blend, 330g

Star Nutrition
259 kr

Relaterade sidor