×

Välkomment till Gymgrossisten.com!

0 0 kr
 • Fri fraktÖver 499 kr
 • Fri retur
 • Prisgaranti
 • Bonusprodukter

Sections

×

  EMS - Elektronisk Muskelstimulering

  EMS

  EMS, eller elektronisk muskelstimulering som förkortningen står för, är sin futuristiska beteckning till trots en välbeprövad och allmänt erkänd teknik inom idrottsmedicin. Utrustningen som används för att utföra EMS kallas vanligtvis för tens-maskin eller tens-apparat.

  Muskelstimulator som fungerar

  EMS går ut på att fästa elektroder enligt rekommenderade mönster på önskad muskel. Elektroderna skickar sedan ut elektriska impulser i begärd intensitet för att skapa kontrollerade muskelkontraktioner.

  Varför använda tens?

  Elektrisk muskelstimulering med hjälp av tens-teknik har flera fördelar och användningsområden. Inom idrott används det dels i rehabsyfte, men även för att påskynda återhämtning och förbättra prestationsförmågan. Inom sjukvården används metoden för att lindra smärta, förbättra blodcirkulation och öka rörlighet.

  EMS som träningsförstärkare

  På senare tid har EMS blivit populärt att addera till traditionell träning för en förstärkt effekt och förbättrat resultat. Genom att tillfoga elektrisk muskelstimulering till övning eller träningspass kommer muskeln aktiveras på ett djupare plan – vilket i praktiken innebär att du får bättre effekt på kortare tid.

  Exempel på användningsområden för EMS

  Om du funderar över att köpa en tens-apparat kan du förvänta dig ett mångsidigt hjälpmedel med multipla användningsområden. EMS kan t.ex. användas för att träna rygg-, mag- och armmuskulatur – men även eliminera muskulär obalans och ta bort hämmande muskelspänningar. Med rätt handhavande kan en tens-maskin även användas för att ge sig själv massage och för smärtlindring i samband med bl.a. mensvärk, diskbråck och ryggskott.

  Filtrera

  Varumärke
  Visa mer + Visa mindre -
  Färg
  Visa mer + Visa mindre -
  Kön
  Visa mer + Visa mindre -
  Storlek
  Visa mer + Visa mindre -

  8 produkter

  per sida

  8 produkter