×

Välkomment till Gymgrossisten.com!

0 0 kr
 • Fri fraktÖver 499 kr
 • Fri retur
 • Prisgaranti
 • Bonusprodukter

Sections

×

  Mitsar

  Slagkuddar är olika typer av mittsar som man använder vid olika kampsportövningar. Det finns stora, som används när man slår och sparkar hårt eller med mycket tyngd bakom. Sen finns det lite mindre, kallat handmittsar som man använder mer vid precisionsträning eller vid till exempel fitnessboxning då man fokuserar mer på upptemposlag.

  Pads och mittsar passar olika kampsporter

  Vid mixed martial arts träning, använder man sig av en hel arsenal av träningstillbehör. Benskydd, grenskydd, tandskydd, handskar, pads och mittsar tillhör några av dem. Dessutom använder man sig ofta av så kallade brottardockor. Kampsport är ett samlingsnamn för en mängd olika närstridssporter. Bland dem finns de mest kända: Brazilian jiu-jitsu, MMA, kempo, karate, thaiboxning och kickboxning. Oftast tränas det i integrerade grupper där man får öva mot dem med olika erfarenhet för att hela tiden utvecklas. Den erfarna lär sig lika mycket som den oerfarna på så vis.

  Träna upp rörelse och fotarbete

  Alla mittsar är anpassade för att kunna tåla slag, sparkar och närkontakt av olika slag så läs på vad du behöver för just din typ av träning. Punch mitts är den perfekta mittsen för precisionssparkar och slag. Fingrarna är separerade inuti mittsen, handledsskyddets foder är stoppat och den ger en skön tillbaka-duns utan att man riskerar att överböja handleden. Thaimittsar är lite längre än de vanliga mittsarna. De är anpassade efter knä, och sparkövningar som man utövar mycket i thaiboxningen. Om man utövar olika typer av kampsport så blir thaimittsen ett bra alternativ.

  Välj rätt mittsar

  Med focusmittsar tränar du upp reflexer, snabbhet och träffsäkerhet. De har en fokuspunkt som är lätt att ta sikte på. Sparkmittsar finns i olika längder, bredder och tjocklekar. De är dock inte enbart för sparkar utan används även mycket inom fitnessträning som en allt i allo kudde. Slagmittsar har en bra absorbtionsförmåga. Olika typer av kampsport har utvecklade mittsar till just det ändamålet och om du är seriös i din träning så är det viktigt att välja rätt. Dock kan man använda de flesta mittsar inom alla kampsporter. Det handlar ändå slutligen om bekvämlighet och säkerhet.

  Läs mer Läs mindre

  Filtrera

  Varumärke
  Visa mer + Visa mindre -
  Färg
  Visa mer + Visa mindre -
  Storlek
  Visa mer + Visa mindre -

  8 produkter

  per sida

  8 produkter