×

Välkomment till Gymgrossisten.com!

0 0 kr
 • Fri fraktÖver 499 kr
 • Fri retur
 • Prisgaranti
 • Bonusprodukter

Sections

×

  Renées resa

  Från en tillvaro av ständig stress till en skön känsla av lugn och balans. För att nå dit checkade Renée Voltaire in på ett hälsocenter i Arizonas öken.

  renee

  När vi möter Renée Voltaire ser hon oförskämt fräsch ut. Särskilt om man tänker på att hon driver ett företag som växer så det knakar och borde ha att göra så det räcker och blir över. Hon är avslappnad och glad när hon tar emot oss i det nästan årsgamla kontoret utanför Stockholm. Ett par hus längre bort ligger företagets produktionsdel. Ungefär 85% av produkterna är ekologiska och runt 25 procent av dem görs helt för hand. I år fyller varumärket tio år

  När verksamheten påbörjades hade knappt en själ hört talas om varken quinoa eller raw food och hälsokost förknippades med tanter i trassligt hår och egenfärgade kaftaner. Sedan dess har mycket vatten runnit under broarna. Från att ha levererat ett tiotal produkter till NK (som tog slut på några timmar) till att nu finnas i över 800 butiker och sedan i våras även driva en egen butik.

  – Plötsligt blev hälsosam mat tillgänglig för alla i den vanliga matbutiken. Undan för undan blev det normalt att äta quinoa till vardags, säger hon.

  Vikten av att vara någon

  Knappt 30 år gammal startade Renée cafékedjan ”Systrarna Voltaire” tillsammans med systern Lotta. Pappersarbetet verkade aldrig ta slut och Renée kastade sig mellan de olika  caféerna. Hon fick barn och livet snurrade i en allt fortare takt, till slut orkade hon inte längre att springa ifatt. Verksamheten med de fyra caféerna såldes år 2000. ”Det var ett tufft beslut”, enligt Renée som beskriver känslan att vara förknippad med något större än sig själv. 

  – Med caféerna var jag någon och då var det oerhört viktigt. Nu har jag lärt mig att skilja på mitt företag och på min person. De två har egentligen inte speciellt mycket med varandra att göra, även om båda har samma namn. Våren 2005 valde hon återigen att sätta sitt eget namn på det nya varumärket. Hon medverkade på ett matevent på NK och svarade ja på frågan att inom kort leverera produkter till varuhuset. ”Sätt ditt namn på etiketterna” föreslog maken Robert när hon spånade om möjliga namnförslag på det hastigt grundade företaget.

  Förändringen på yogamattan

  För 15 år sedan passerade dagarna i expressfart med en allt mer tilltagande stress. Renée, som tycker om att lära sig nya saker, plöjde igenom allt hon kunde komma över som handlade om hälsa. Så ramlade hon över Gabriel Cousens böcker, grundare till ett hälsocenter mitt i Arizonas öken. Ju mer hon läste, desto mer ville hon åka dit. Lagom till sin 40-årsdag reste hon tvärs över jordklotet. I total avskärmning från omvärlden kunde hon för första gången på mycket länge koppla av.

  – Allt var så udda och påverkade mig extremt mycket. När jag kom hem kändes det som om jag lämnat all stress och negativitet bakom mig, säger hon och understryker att det inte är nödvändigt att byta tidzon för att komma ner i varv. Det handlar till syvende och sist om att välja den person man vill vara. Och det för att man vill, inte för att man borde. 

  Hon har fortfarande mängder av inspiration för att fortsätta utveckla sitt varumärke. Hon skriver på sin trettonde bok, utvärderar nya produkter och älskar fortfarande att arbeta mycket.

  – Skillnaden nu är att jag kan sitta på min yogamatta och gå från full speed till noll, och det med knappt någon ansträngning alls. 

   

  Kolla in Renées produkter här! 

   

  Kort information: 

  Namn: Renée Voltaire

  Ålder: 49 år

  Familj: Gift med Robert, har sönerna André och Henry.

  Bor: Saltsjöbaden utanför Stockholm.

  Aktuell med: den nya butiken Pepstop i Stockholm.

   

  Renées fem hälsotips

  1) Drick en grön juice som innehåller vitaminer och antioxidanter.

  2) Ta inte allt så seriöst, det är okej att göra fel ibland. På så sätt blir livet mer positivt.

  3) Träna, det blir man glad av!

  4) Ät allt men inte jämt. Ha balans i livet där njutningen också får plats. 

  5) Gör bokslut med dig själv varje dag. Prata med dig själv om hur dagen har varit och vad som väntar imorgon.

   

  Text: Ruth Petersson Foto: Niclas Bränström 

  Filtrera

  Det finns inga produkter som matchar ditt val