×

Välkomment till Gymgrossisten.com!

0 0 kr
 • Fri fraktÖver 499 kr
 • Fri retur
 • Prisgaranti
 • Bonusprodukter

Sections

×

  Spirulinapulver EKO, 200 g

  Superfruit Spirulina är en av naturens mest koncentrerade näringskällor, rikt på protein, klorofyll och andra viktiga näringsämnen. Certifierat ekologisk.

  Läs mer
  159 kr
  • Fri fraktÖver 499 kr
  • Fri retur

  Art nr.: A6066-1

  Superfruit Spirulina är en av naturens mest koncentrerade näringskällor, rikt på protein, klorofyll och andra viktiga näringsämnen. Certifierat ekologisk.

  • Spirulina innehåller proteiner, vitaminer, mineraler, essentiella aminosyror, icke-essentiella aminosyror, essentiella fettsyror samt klorofyll.

  Inom begreppet superfoods är Spirulina en av naturens mest koncentrerade näringskällor, rikt på protein, klorofyll och andra viktiga näringsämnen. Superfruits Spirulina är ekologiskt odlad och certifierad. Spirulina är ett utmärkt kostillskott för vegetarianer helt utan tillsatser.

  Spirulina härstammar ifrån Central-Amerika och Afrika och är en av de första fotosyntetiska organismerna på jorden. Spirulina kallas för en blå-grön mikroalg och lever i både sötvatten och hav. Spirulina är dock ett samlingsnamn för två arter of cyanobakterier med formen av spiraler: Arthrospira platensis och Arthrospira maxima. De kallas för alger eftersom de är vattenlevande organismer kapabla till fotosyntes.


  Idag växer och odlas spirulina i stora sötvattensdammar under kontrollerade former. Spirulina är en av få alger som kan växa i vatten med högt PH värde. Det finns över 50 olika arter och den vanligaste sorten är Spirulina platensis.

  Recept
  Vi rekommenderar att man mixar Spirulina-pulvret i smoothies och drycker men det går också att använda i matlagning, t ex soppor. ger vi några förslag på basrecept men låt gärna fantasin flöda:

  Basrecept: 1 skopa Spirulina, 3 dl färsk apelsinjuice, 1 banan. Prova även med att byta ut juicen mot passionsfrukt eller äppeljuice, byt bananen mot jordgubbar och andra bär, mixa slätt i en mixer. Tillsätt gärna is och honung. Det går också bra att byta ut juicen mot fil eller yoghurt och du kan även tillsätta proteinpulver t ex med smak av banan eller jordgubbar.


  Protein: Spirulina innehåller 60-70% protein vilket är sex gånger mer än ägg och tre gånger mer än biff. Proteinet utgörs av 18 olika aminosyror, varav 8 är essentiella för människan.

  Betakaroten: Spirulina innehåller 15 gånger mer betakaroten än morötter och 40-60 gånger mer än spenat. Betakaroten ombildas av enzymer till Vitamin A i kroppen.

  Klorofyll: Klorofyll är ett grönt färgämne som används i växternas fotosyntes och är det som renar (detoxar) kroppen ifrån skadliga kemiska substanser, tungmetaller och andra gifter.

  Fykocyanin: Den blåa färgen hos Spirulina kommer ifrån pigmentet och antioxidanten fykocyanin och är en av de viktigaste beståndsdelarna hos Spirulina.

  Mineraler: Spirulina innehåller många viktiga mineraler som Ca, Mg, Na, K, P, I, Se, Fe, Cu, Zn m.fl.
  Vitaminer: Spirulina innehåller ett brett spektrum framförallt av B-vitaminer; B1, B2, B5, B6, B11, B12, C, och E.

  Doseringsanvisning: 1 skopa (ca 6-8 g) dagligen i samband med måltid. Rekommenderat intag bör ej överskridas.

  Information: Produkten bör inte tas av personer som vet med sig att de är överkänsliga mot Spirulina. Förvaras torrt och svalt, utom räckhåll för små barn

   

  Observera att vi inte ansvarar för innehållet i omdömen publicerade på siten. I omdömena beskrivna resultat och effekter är individuella och kan inte generaliseras.

  1 omdöme(n)

  per sida

  1 omdöme(n)

  per sida

  Ingredienser:

  Spirulinapulver (Arthrospira platensis)

  Näringsinnehåll per 6 g pulver:  
  Energi 23 kcal / 96 kj
  Protein 3,6 g
  Kolhydrater 0,8 g
  Fett  0,4 g
  Klorofyll  40-150 mg
  Total Karotenoider 20-30 mg
  Betakaroten > 9 mg
  Fykocyanin

  > 600 mg (10%)