0
0
0
0

Mårten Nylén om: nyårslöftet "börja träna"

Har du lovat dig själv att leva ett hälsosammare år – men vet inte riktigt var du ska börja eller hur du ska bära dig åt?

Låt en av Sveriges främsta experter inom området träning, livsstil och hälsa sätta upp riktlinjerna.

Mål, delmål och metod

Till att börja med: Sätt upp konkreta mål och fråga dig själv varför du vill uppnå målet. Förhoppningsvis är målsättningen så viktig att den kan utgöra din yttersta motivation. Målsättningen bör vara hög, men inte orealistisk, och den får gärna kompletteras med delmål som håller motivationen på topp längs vägen.

Därefter: Hitta en träningsform som är kul. All fysisk aktivitet räknas, så se till att du väljer en aktivitet som du kan utföra regelbundet. Oavsett om du väljer yoga, spinning eller gymträning så är det viktigaste att du tränar tillräckligt länge och tillräckligt ofta.

Bättre återhämtning med rätt kosttillskott

För att få bästa tänkbara resultat av sin träning, vilket är en motivationsboost i sig, måste man tänka på återhämtningen. En nyckelkomponent för det är protein. Protein utgör musklernas byggstenar och behövs därför när de ska byggas upp efter träning.

Whey-80 är ett fullvärdigt proteinpulver som består av vassleprotein, ett protein som förekommer naturligt i mjölk. Fördelen med Whey-80 är att majoriteten av fettet, kolhydraterna och sockret har filtrerats bort så att proteinet är det som kvarstår. Whey-80 har ett snabbt upptag, vilket gör att det passar bra efter träning då det snabbt ger musklerna tillgång till de byggstenar de behöver för att återhämta sig.

Andra uppskattade produkter för att stärka återhämtningen är Ultimate BCAA och Supreme Casein. Ultimate BCAA består av de tre så kallade grenade aminosyrorna, vilka intas före och under träning för att motverka muskelnedbrytning. Supreme Casein består av kasein, ett mättande protein som i kontrast till Whey-80 tas upp långsamt. Det gör att det lämpar sig särskilt bra som kvällsmål för att stimulera återhämtningen under natten.

Populära produkter för återhämtning
Toppsäljare
+ 24 varianter
Toppsäljare
+ 24 varianter
Star Nutrition
239 kr
Köp Köp
Toppsäljare
+ 2 varianter
Toppsäljare
+ 2 varianter
Star Nutrition
299 kr
Köp Köp
Toppsäljare
+ 9 varianter
Toppsäljare
+ 9 varianter
Star Nutrition
229 kr
Köp Köp
Toppsäljare
+ 3 varianter
Toppsäljare
+ 3 varianter
Star Nutrition
219 kr
Köp Köp