×

Välkomment till Gymgrossisten.com!

0 0 kr
 • Fri fraktÖver 500 kr
 • Fri retur
 • Prisgaranti
 • Bonusprodukter

Sections

×

  Gå upp i vikt

  Det är inte helt enkelt att gå upp i kvalitativ vikt! I träningsvärlden omnämns det ofta som att bulka och går ut på att öka i muskelmassa. För att lyckas med det krävs hård, varierad träning och bra kosthållning.

  Inte så enkelt som man kan tro

  Vid första anblick kan det verka som om bulken är en rakt igenom trevlig och rolig process där man kan stoppa i sig precis vad som helst som ger kalorier. Men för att gå upp i muskelvolym och vikt måste man vara disciplinerad och det är inte fritt fram att äta vad som helst. Konceptet med viktuppgång är ungefär som med viktnedgång, fast tvärtom. Du måste få i dig fler kalorier än du gör av med och för att du inte ska gå upp för mycket i fettvikt, måste maten vara väl avvägd och träningen disciplinerad.

  Äta för att gå upp i vikt

  För att gå upp i vikt är det avgörande att få i sig mer energi än man gör av med. Det går dels att göra genom att öka storleken på matportionerna. Det är protein som gör att du bygger muskler och det är viktigt att du har ett högt proteinintag, cirka två gram per kilo kroppsvikt. För att öka energiintaget kan du t.ex. välja köttfärs med 20 procent fett istället för fem.

  Detsamma gäller mjölken – som du dessutom kan ta istället för vatten i proteinshaken. Var inte rädd för inkludera kolhydrater i din kost, som potatis, ris eller någon annan kolhydratkälla. Se till att du får i dig bra råvaror. Med en bra bulk går du upp drygt 0,5 kilo per vecka.

  Skillnaden mellan en bra och en dålig bulk

  • Att då och då äta snabbmat är ingen fara, men för mycket dålig mat kommer att förstöra bulkresultaten – precis som att dålig mat skulle förstöra din deff.
  • Att väga sig är inte det enda sättet för att se åt vilket håll bulken går. Komplettera alltid regelbundna vägningar med måttband, spegel eller kalipermätningar.
  • Att styrkan står still när kroppsvikten ökar är ofta tecken på att det är fett och inte muskelmassa som står för viktökningen. Genom att hålla koll på hur din styrka förändras får du ett bra mått på hur din muskelmassa påverkas. En ökad muskelmassa hänger ofta ihop med ökad styrka.

  Kosttillskott för viktuppgång

  Att få i sig tillräckligt mycket kalorier för att hamna på kaloriöverskott kan vara en lika stor utmaning som att gå ner i vikt. Konstant mättnad och mängder av mat kan kännas obehagligt även för den mest matglade. Här fyller kosttillskott en viktig funktion. De kan underlätta processen som en ökning av kroppsmassa innebär och ger värdefulla extrakalorier. Mängden kalorier varierar från produkt till produkt för att du enkelt ska kunna skräddarsy intaget efter just ditt unika behov

  Gainer

  För att underlätta viktuppgången finns gainers, en blandning av protein och kolhydrater med en väl avvägd mängd fett. De finns i många olika varianter, som pulver eller bars, och ger olika mättnadsgrad och kalorimängd. Gemensamt för alla gainers är att de ger energiinlagring, muskelutveckling och återhämtning.

  Protein

  Proteintillskott är ett enkelt, prisvärt och effektivt sätt att få i sig rätt mängd protein vid rätt tillfälle. Det är ett gott och nyttigt mellanmål, och kan enkelt tas med till gymmet för att stimulera muskeltillväxten omedelbart efter passet.

  Aminosyror

  BCAA (grenade aminosyror) och EAA (essentiella aminosyror) stimulerar proteinsyntesen i anslutning till passet. Som en extra skjuts kan du även använda hormonstimulerande muskelökare, HMB och enskilda aminosyror med extra effektiv effekt på muskeluppbyggnaden.

  Kreatin

  I syfte att öka i muskelmassa och vikt är kreatin ett bevisat säkert och effektiv tillskott. Det finns i både snabbverkande och långsam form som ger en tacksam ökning av volym, styrka och uthållighet. Det förbättrar ytterligare förutsättningarna för viktuppgång.

  Träna för att växa

  För att gå upp i kvalitativ vikt, det vill säga mer muskler än kroppsfett, bör man träna hårt. Grundläggande är att träna igenom alla muskelgrupper två gånger i veckan och låta basövningar utgöra majoriteten av sina övningsval. Gör en träningsplan där du tränar efter samma schema i fyra till sex veckor. Variera antalet repetitioner och set för att hela tiden utmana kroppen. Öka ständigt belastningen och ha en plan att öka vikterna, till exempel 2,5 kilo i varje basövning per vecka.

  Tre grymma basövningar

  • Chins: En tung övning som aktiverar hela överkroppen. Ta ett axelbrett grepp runt stången, spänn bålen och höj tills hakan är över stången. Släpp kontollerat ner till fullt utsträckt läge.
  • Bänkpress: En klassisk övning som markant ökar styrkan i bröstet, främre delen av axlarna och triceps. Var noga med tekniken och undvik att studsa stången mot bröstkorgen.
  • Marklyft: Hela baksidan får sig en match i marklyft. Breddar ryggen likt ingen annan övning! Var noga med att ha en rak rygg och håll stången nära kroppen. Var inte rädd för att få blåmärken på smalbenen!

  Filtrera

  Varumärke
  Visa mer + Visa mindre -
  Användningsområde
  Visa mer + Visa mindre -
  Diet
  Visa mer + Visa mindre -
  Form
  Visa mer + Visa mindre -
  Storlek
  Visa mer + Visa mindre -
  Användningstillfälle
  Visa mer + Visa mindre -

  16 produkter

  per sida

  16 produkter