×

Välkomment till Gymgrossisten.com!

0 0 kr
 • Fri fraktÖver 500 kr
 • Fri retur
 • Prisgaranti
 • Bonusprodukter

Sections

×

  Gå ner i vikt

  Att förlora fett är lätt i teorin, men svårt i praktiken. Men genom att träna rätt, välja rätt livsmedel och rätt kosttillskott kan du överkomma barriärer och nå din drömfysik.

  En enkel och beprövad matematik

  När det kommer till viktnedgång finns det egentligen inga hemligheter, succémetoder eller mirakelprodukter att förlita sig på. Rent teoretiskt är det enkel och beprövad matematik som gäller – att förbränna fler kalorier än man konsumerar. En ekvation som kan lösas på två sätt. Genom att 1. äta mindre, eller 2. motionera mer. Bäst effekt får man, inte helt oväntat, genom att kombinera de båda faktorerna.

  Kostens betydelse

  Det låter enkelt men är väldigt svårt. Att ligga på ett kaloriunderskott innebär nämligen att man har mindre energi samtidigt som man måste kämpa mot hunger och sötsug. Det är därför en balanserad kost är så viktigt. Väljer du rätt livsmedel och kosttillskott kan du minimera de negativa sidoeffekterna och göra din viktresa till en angenäm upplevelse.

  Träning för viktnedgång

  I princip är all träning bra för dig som vill gå ner i vikt, men vill du göra det effektivt finns det några träningsformer som är bättre än andra. Se mer i faktarutan nedan.

  Kosttillskott för viktnedgång

  Kostillskott kompletterar kosten och snabbar på resultaten. De verkar även tillsammans med kosten för att minimera de negativa sidoeffekterna av en diet.

  En bra fettförbrännare är både uppgiggande och aptitdämpande, så att man kan träna med bibehållen intensitet och inte behöver plågas av mentalt påfrestande hungerkänslor trots energiunderskott. Andra betydelsefulla komponenter för en lyckad viktminskning är protein och aminosyror. Dessa näringsämnen är extra viktiga att få i sig tillräckliga mängder av under diet då de motverkar muskelnedbrytning och gör att förlorad vikt i huvudsak utgörs av fett.

  Sträva efter ett dagligt proteinintag motsvarande minst 2 g per kg kroppsvikt. Minst hälften av detta bör komma från ”vanlig mat”, medan resterande mängd kan komma från t.ex. proteindrinkar eller proteinbars

  Räkna ut din energiförbrukning

  Om du är intresserad av att veta exakt vad du har för kaloriförbrukning kan du använda dig av Mifflin-St. Jeor Equation. Det är en gammal men tillförlitlig uträkningsmall som baseras på parametrarna längd, vikt, kön, ålder och aktivitetsnivå.

  Fem träningssätt som bränner fett

  • HIIT: Högintensiv Intervallträning, HIIT, förbränner mer energi än andra träningsformer och ökar även fettförbränningen under resten av dagen.
  • Tung styrketräning: Stora muskler kräver mycket energi. Det gör det enklare att nå en låg kroppsfettsprocent. Lyft tungt, variera ständigt träningen och höj vikterna regelbundet.
  • Hopprep: Att hoppa rep aktiverar hela kroppen och får pulsen att öka. Det betyder många förbrukade kalorier.
  • Gruppträning: Satsa på högintensiva klasser som militärträning eller kampsport. Där får du motivation och glömmer bort hur trött du är. Resultatet: mer fettförbränning.
  • Cardioträning: Håll en intensitet runt 65 procent av maximalt syreupptag, så förbränns mycket energi. Då orkar du dessutom springa under en längre tid.

  Filtrera

  Varumärke
  Visa mer + Visa mindre -
  Användningsområde
  Visa mer + Visa mindre -
  Diet
  Visa mer + Visa mindre -
  Form
  Visa mer + Visa mindre -
  Storlek
  Visa mer + Visa mindre -
  Användningstillfälle
  Visa mer + Visa mindre -

  27 produkter

  per sida

  27 produkter