×

Välkomment till Gymgrossisten.com!

0 0 kr
 • Fri fraktÖver 500 kr
 • Fri retur
 • Prisgaranti
 • Bonusprodukter

Sections

×

  Bygga muskler

  Att bygga muskler är nog alla inbitna gymbesökares mål. Hur mycket är förstås individuellt och beror på ditt personliga mål. Men du kan nå det - med rätt träning, kosttillskott och mat.

  Hård och definierad muskulatur. Synliga magrutor. Stenhårda biceps. Det handlar inte bara om att må bra, utan även om att trivas med vad man ser i spegeln.

  Att bygga kvalitativ muskelmassa är dock inte så enkelt som det låter. Det kräver ett smart upplagt träningsprogram, ett genomtänkt kostupplägg och rätt kostillskott.

  Äta för att bygga muskler

  Protein är A och O för att bygga muskler. Protein är musklernas byggstenar och för att musklerna ska kunna bli större behövs gott om byggstenar. Det gäller också att få i sig tillräckligt med energi för att proteinet ska kunna användas till muskeltillväxt. Är energiintaget för lågt används proteinet för att ge energi till processer som är viktigare för kroppen än muskeltillväxt. Med andra ord förbränns proteinet istället för att öka muskeltillväxten.

  När proteinintaget är täckt bör du fördela kolhydrater och fett på ett sätt som låter dig prestera maximalt, må bra och få i dig alla näringsämnen. Att äta med tre till fem timmars mellanrum under dagen är en fördel för såväl muskeltillväxt som hälsan.

  Kosttillskott för maximal muskeltillväxt

  Med kosttillskott kan du enkelt få i dig rätt mängd av rätt ämnen när det dagliga livet ska skötas parallellt.

  Kosttillskott med protein är ett enkelt, prisvärt och effektivt sätt att få i sig rätt mängd protein vid rätt tillfälle. Förutom att vara ett nyttigt och gott mellanmål, kan en proteinshake eller en proteinbar enkelt tas med till gymmet och fylla på dina tomma muskelceller direkt efter passet.

  BCAA (grenade aminosyror) och EAA (essentiella aminosyror) stimulerar proteinsyntesen i anslutning till passet. PWO:s och kreatin i både långsam och snabbverkande form gör att du kan ladda ordenligt och prestera ännu bättre på passet.

  Som en extra skjuts mot dina mål kan du även använda hormonstimulerande muskelökare, HMB och enskilda aminosyror med extra bra effekt för muskeluppbyggnaden.

  Träning för att växa

  Att man måste träna tungt för att bygga muskler är inget någon missat. Hur träningen bör se ut råder det dock delade meningar om.

  I grund och botten är det viktigaste att man hittar något man kan hålla sig till. Att hoppa mellan träningsprogram var och varannan vecka är kontraproduktivt. Träningsprogrammet bör vara tungt, ständigt öka belastningen och variera antalet repetitioner och set under olika perioder.

  Fem fenomenala armövningar

  • Pushdowns i kabelhiss: Bra uppvärmningsövning för triceps innan de fria vikterna.
  • Enarmsfrenchpress: Mycket effektiv övning som aktiverar triceps långa huvud.
  • Frenchpress i kabelhiss: Bra övning att avsluta passet med. Aktiverar hela triceps.
  • Preachercurls i maskin: Perfekt som uppvärmning. Börja lätt och höj sedanmotståndet.
  • Z-stångscurl: Tung bicepsövning där biceps får jobba hårt. Passar bra när biceps är varma och blodfyllda.

  Filtrera

  Varumärke
  Visa mer + Visa mindre -
  Användningsområde
  Visa mer + Visa mindre -
  Diet
  Visa mer + Visa mindre -
  Form
  Visa mer + Visa mindre -
  Storlek
  Visa mer + Visa mindre -
  Användningstillfälle
  Visa mer + Visa mindre -

  20 produkter

  per sida

  20 produkter