×

Välkomment till Gymgrossisten.com!

0 0,00 kr
 • Fri fraktÖver 499 kr
 • Fri retur
 • Prisgaranti
 • Bonusprodukter

Sections

×

  Paleo

  Stenåldersdiet är helt enkelt en diet inspirerad av vad man åt på stenåldern, innan människor började odla till exempel säd och gick över till en kolhydratbaserad kost. I denna kategori hittar du primärt nötter

  Vad är Paleodiet?

  Vilken typ av mat man bör äta är individuellt men det finns en del riktlinjer som fungerar för de flesta. Stenålderskost är lite kontroversiellt men det finns stöd i forskningen för dieten som är baserad på vad man kan kalla naturlig mat. Alltså den typ av mat som människokroppen, rent biologiskt, är byggd för. Fisk, magert kött, rotfrukter, grönsaker, vegetabilisk olja och nötter är exempel på mat som människor ätit under mycket lång tid. Snabba kolhydrater, raffinerat socker, mejeriprodukter och salt är exempel på födoämnen som inte ingår i en strikt stenåldersdiet, eller paleodiet som det också kan heta.

  Att tänka på med paleo diet

  Paleodiet kan bli tråkig och skapa sockersug. Ett sötningsmedel som fungerar i dieten är honung som har många andra hälsofördelar. Säd i form av fullkorn är mer accepterat än att äta raffinerat mjöl där man tagit bort mycket av det som är nyttigt. En del av de livsmedel som man utesluter under en stenåldersdiet är rika på näringsämnen, man kan behöva läsa på en del och lägga mer tid på att handla mat för att kompensera för det, eller äta bra kosttillskott som komplement. Denna typ av diet ger i regel mindre energi än vanlig mat, många går därför ner i vikt på dieten.

  Paleomat

  Ett exempel på en riktigt god Paleo frukost, som dessutom är proteinrik, är nötter, en fruktsallad med bär och lite rökt fisk. Paleokost kan vara en tillfällig diet för att man till exempel vill gå ned i vikt och vänja sig av med socker men för många blir det något av en livsstil. Det råder egentligen inga tvivel kring att det är en bra och välbalanserad kost som passar många, det man eventuellt kan ha en åsikt kring är hur stort problemet egentligen är med spannmåls- och mejeriprodukter.

  Läs mer Läs mindre

  Filtrera

  Varumärke
  Visa mer + Visa mindre -
  Ekologisk
  Visa mer + Visa mindre -
  Användningsområde
  Visa mer + Visa mindre -
  Diet
  Visa mer + Visa mindre -
  Form
  Visa mer + Visa mindre -
  Storlek
  Visa mer + Visa mindre -
  Användningstillfälle
  Visa mer + Visa mindre -

  1-40 av 42

  per sida

  1-40 av 42