×

Välkomment till Gymgrossisten.com!

0 0,00 kr
 • Fri fraktÖver 499 kr
 • Fri retur
 • Prisgaranti
 • Bonusprodukter

Sections

×

  LCHF

  Det har under lång tid spekulerats och experimenterats med olika dieter för snabb viktnedgång och bättre mående. Alla människor är olika vilket gör att olika dieter passar olika människor. En diet som har kommit att bli väldigt uppmärksammad är LCHF (Low Carb High Fat) som går ut på att äta goda och nyttiga fetter som innehåller ett lågt antal av kolhydrater.

  Vad innebär LCHF mat?

  Innan sås bantning och viktnedgång som något där du var tvungen att ersätta alla mål med kosttillskott i form av dricka och soppor. Något som inte passar alla och som gör det svårt att hålla sig till dieten. LCHF-dieten går ut på att du skall välja ut dina måltider noggrannare då du skall äta mer fetter och mindre kolhydrater. Dieten har gjort succé då du sällan går hungrig i och med att du äter både frukost och middag samt har olika mellanmål under dagens gång.

  Varför LCHF diet?

  Då kan det hända att du frågar dig hur du kan gå ned i vikt med lchf ifall du får äta massor av fetter och desserter. Själva dieten har två olika faser där den första fasen betyder att din kropp glykogen som är lagrat socker som finns i dina muskler och lever används tack vare att din kropp inte får några kolhydrater. På så sätt förlorar du vattenvikt vilket leder till viktminskning och vid fas då börjar kroppen använda sig av fetter som energikälla.

  Det gör att fetterna bryts ned till fettsyror som levern sedan omvandlar till ketonkroppar. Härnäst börjar kroppen och hjärnan använda sig av ketonerna till energi istället för glukos. Bara för att du inte kan äta vanlig pasta betyder det inte att du måste välja bort maträtter som pasta Carbonara och liknande. Du kan till exempel göra egen lchf pasta som innehåller färskost, fiberhusk och salt vilket både är enkelt och gott.

  Tips på LCHF snacks

  Exempelvis skall du äta mer av kött, fisk, ägg, mejeriprodukter med hög fetthalt, naturliga fetter som smör, nötter och ovanjordsgrönsaker. Du kan till och med äta feta såser och lagom mängd med bär. Det som du dock måste plocka bort från kosten är bröd, pasta, ris, potatis, gröt, müsli, frukt, öl och light-produkter. Självklart måste du även ta bort sötsaker som godis, chips och läsk ur dieten men du kan äta efterrätt så länge den inte innehåller mjöl och socker.

  Det finns en mängd olika desserter i lchf som gör att du kan äta och chokladpudding, chokladkaka och cheesecake bland annat, om de innehåller rätt ingredienser. Mycket handlar om att du gör din mat och dina snacks själv vilket även gör att du ser vad som är i maten. Du kan exempelvis göra egna chips med olika smaker som ost, salami och skinkchips. Har du inte energin att göra något själv är det helt okej att äta charkuterier, ölkorv, nötter (förutom jordnötter) och grönsaker med dipp i form av creme fraiche och vitlök som du enkelt kan köpa i affären.

  Filtrera

  Varumärke
  Visa mer + Visa mindre -
  Ekologisk
  Visa mer + Visa mindre -
  Fri från
  Visa mer + Visa mindre -
  Användningsområde
  Visa mer + Visa mindre -
  Diet
  Visa mer + Visa mindre -
  Form
  Visa mer + Visa mindre -
  Storlek
  Visa mer + Visa mindre -
  Användningstillfälle
  Visa mer + Visa mindre -

  1-40 av 91

  per sida

  1-40 av 91