0
0
0
0

Kreatin

Vad är kreatin? Kreatin är ett av de mest använda och uppskattade kosttillskotten i världen och med tanke på hur bra det fungerar så är det inte så konstigt. Kroppen ... Vad är kreatin? Kreatin är ett av de mest använda och uppskattade kosttillskotten i världen och med tanke på hur bra det fungerar så är det inte så konstigt. Kroppen tillverkar själv kreatin men det finns även i mat och då främst rött kött. Kött innehåller för lite kreatin för att ge någon effekt så ett kosttillskott är ett måste. Kreatin är en fosfatdonator som hjälper kroppen att ladda upp ett ämne som heter ATP. ATP är den första energikällan kroppen använder vid all form av rörelse, även i gymmet. När kroppen har använt ATP så delar kreatinet med sig av fosfat som kroppen använder för att bygga upp ATP igen vilket gör att du orkar träna mer. Läs mer

Många som tränar har upptäckt att kreatin höjer den fysiska prestationsförmågan när man kör högintensiv träning. Det fungerar också väldigt bra när det gäller repetitiv träning såsom konditionsintervaller och styrketräning. Kosttillskott som ingår i Gymgrossistens stora utbud finns både som pulver och kapslar.

Ökad uthållighet, muskeltillväxt och styrka med kreatin

Kreatin omvandlar lagrad energi till rörelseenergi. Ämnet förekommer naturligt i mat som till exempel kött, fisk och lingon. Men det kreatin som finns i kosten räcker sällan till för att komma upp i optimala mängder för den som vill öka styrka och muskeltillväxt. För att få en önskad kreatin effekt kan det vara bra att ta ett kosttillskott. Kreatinet som finns lagrat i dina muskel består till en del av rent kreatin och två tredjedelar av kreatinfosfat. Förutom att det ökar musklernas kapacitet vid högintensiv och repetitiv träning finns en dokumenterad effekt på både snabbare återhämtning och skadeprevention. Genom att ta ett kreatintillskott får du en så kallad kreatin effekt, en prestationhöjning, och kan öka både styrka och muskeltillväxt.

Stort utbud av kosttillskott med kreatin

Gymgrossisten har ett brett utbud av kreatintillskott både som kapslar och pulver. Star Nutritions Creatine Monohydrate pulver består av rent mikroniserat kreatin. Creatine 2500 f i kapselform är sprängfyllt med kreatinmonohydrat. Flavoured Creatine är ett sötat, smaksatt kreatinpulver som finns i två olika smaker Jordgubb och päron/vanilj. Kosttillskottet ingår även i Nutritions "före och efter träningen-paket" som innehåller tre prestationshöjande kvalitetsprodukter: för uppbyggnad proteinpulver, för prestation kreatin och för återhämtning en gainer. Kosttillskottet bör tas efter ett träningspass när kroppen är som mest mottaglig för den typen av näring. Det gör att depåerna fylls på och kroppen är i god form till nästa träningspass. Den dagliga rekommendationen är cirka 5 g per dag men mängden bör anpassas individuellt.

Dölj
Toppkategorier inom Kreatin
Filtrera sortiment
Återställ allt

Varumärken

Form

Avbryt
Använd filter
Toppsäljare
229 kr
+ 1 variant
249 kr
Köp Köp
Nyhet
249 kr
299 kr
269 kr
35%
389 kr
599 kr
15%
339 kr
398 kr
Köp Köp
20%
539 kr
677 kr
Köp Köp
249 kr
349 kr
299 kr
299 kr
299 kr
349 kr
Toppsäljare
289 kr
329 kr
399 kr
Toppsäljare
229 kr
349 kr
329 kr
349 kr
Bevaka Bevaka
379 kr
649 kr
249 kr
459 kr
Bevaka Bevaka
229 kr
399 kr
199 kr
429 kr
299 kr
469 kr
329 kr
199 kr
175 kr
359 kr